NE RAZMATRAMO IZMENE I DOPUNE ZAKONA O VOJSCI Oglasilo se Ministarstvo odbrane o lažima predsednika vojnog sindikata Novice Antića
Foto: Alo

Takođe se ne razmatra izmena podzakonskih akata koji regulišu način obračuna jubilarnih nagrada za profesionalne pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

- Ukazujemo da najnovije saopštenje Vojnog sindikata sadrži niz spekulacija na pomenute teme kao i pogrešna tumačenja normativa poput onog – da se iznos otpremnina reguliše podzakonskim aktima čija se izmena, navodno, priprema. Naime, ovo pitanje uređeno je Članom 88. Zakona o VS, čija se izmena, ponavljamo – ne razmatra - navodi Ministarstvo odbrane.

Podsećaju da i postojeća zakonska rešenja omogućavaju produžetak profesionalne vojne službe ukoliko za to postoji potreba i saglasnost lica kome se na taj način odlaže odlazak u penziju.

- Današnje saopštenje  Vojnog sindikata koje sadrži neproverene i netačne informacije u vezi sa pitanjima statusa i standarda pripadnika MO i VS jeste ponovni neuspeli pokušaj da se dezinformišu naši pripadnici i celokupna javnost - zaklučuje Ministarstvo odbrane.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading