Novica Antic
Foto: Printscreen/Printscreen

Navodno boreći se za dobrobit i zaštitu socijalnih, materijalnih i drugih prava  pripadnika vojske, imenovani je učinio čitav niz zloupotreba i prekršaja o čemu su nas obavestili upravo članovi navedenog sindikata. 

Statutom i Poslovnikom o radu ''Vojnog sindikata'' svojevremeno je bilo predviđeno da je za izbor predsednika tog sindikata bilo je potrebno učešće 2/3 delegata, a zapravo je prilikom izbora za predsednika ovog sindikata decembra 2020. godine učestvovalo samo 29 delegata od 52 (potrebna većina bila je 35).

Upravo zbog toga što  očigledno nije postojao kvorum i dovoljan broj delegata za donošenje odluka, Antić nije mogao da bude izabran za predsednika sindikata, i o navedenoj ali i drugim neregularnostima postoji značajan broj pritužbi i žalbi većine delegata, kao i podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu u Somboru. Kako navode i pojedini članovi sindikalnih grupa ovog sindikata ovo je ozbiljan i velik uzrok nezadovoljstva i odliva članstva, pogotovo ako se uzme u obzir da pored svega, i od 29 glasova delegata 15 glasova nije bilo transparentno.  (slika broj 1)

vojni sindikat

Alo

 

Oholost samozvanog predsednika vojnog sindikata može se videti i kroz primer isključivanja iz članstva njihovog pripadnika samo zbog toga što nije pristupio glasanju onako kako to samozvani predsednik određuje. 

Zloupotrebe i manipulacije od strane Antića sastoje se i u tome što se, zarad privida reprezentativnosti Sindikata kao njegovi članovi pojavljuju lica koja to po Zakonu ne mogu biti, poput penzionera i drugih lica koja uopšte nisu aktivni pripadnici vojske.

Isto tako po tvrdnjama sagovornika, i sam Antić, samozvani predsednik vojnog sindikata nije više pripadnik Vojske.

Članovi VS takođe samozvanom predsedniku zameraju što više vodi računa o svojoj političkoj promociji, a uopšte se ne bavi ekonomskim i socijalnim pravima zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, a odluke, saopštenja i istupe u javnosti donosi bez konsultacija i odobrenja rukovodstva sindikata.

Uvidevši da nema poverenje i podršku članstva samozvani predsednik Antić, kao i drugi nelegitimni organi ovog sindikata su tokom 2022. godine promenili statut, prema kome je dovoljno da za izbor predsednika bude prisutno 1/3 delegata.

Kako saznajemo od članova sindikata, a to je ono što ih najviše brine jeste činjenica da nadležne institucije su angažovane u postupku provere finansijskog poslovanja ovog sindikata već duže vreme, dok se samozvani predsednik Antić nije se udostojio da o tome obavesti članstvo, jer je najveća zabrinutost upravo njegova iz razloga što ne poseduje potpunu i validnu dokumentaciju o finansijskom poslovanju u poslednjih nekoliko godina.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading