Pošta Srbije
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Aneksom 3 kolektivnog ugovora za JP „Pošta Srbije“ obezbeđeno je dodatno povećanje plata za radnike u tehnologiji u iznosu od 10 odsto, što čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21%, u odnosu na zarade u tehnologiji pre 1. novembra 2023. godine. Takođe, ovim Aneksom obezbeđeno je i povećanje plata zaposlenih u administraciji, izuzev zaposlenih u poslovodstvu preduzeća, u iznosu od 10 odsto počev od januarske plate. 
„Današnjim potpisivanjem Aneksa 3 kolektivnog ugovora, Vlada Republike Srbije je ispunila sve tačke Sporazuma o nastavku rada koji je predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, potpisala 15. novembra prošle godine sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata, jednim nereprezentativnim, v.d. direktorom i predsednikom Nadzornog odbora. Nastavićemo da održavamo sastanke sa predstavnicima rukovodstva JP „Pošta Srbije“ i sindikatima radi praćenja rezultata rada ovog preduzeća i očekujem od njih da u narednom periodu osmisle nove usluge, podignu profitabilnost iz osnovne delatnosti i podignu udeo na tržištu ekspres usluga i elektronske trgovine“, istakao je ministar Jovanović.


Podsetimo, u skladu sa Sporazumom svim radnicima, izuzev rukovodstva, isplaćena je jednokratna pomoć u iznosu od dvadeset hiljada dinara 23. i 24. novembra prošle godine. Vladina Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje je dala saglasnost JP „Pošta Srbije“ za prijem u radni odnos na neodređeno vreme za ukupno 232 izvršioca 28. novembra, a za dodatno radno angažovanje na određeno vreme za 190 lica 26. decembra.


Takođe, Aneksom 2 kolektivnog ugovora za JP „Pošta Srbije“ potpisanim 4. decembra prošle godine definisano je povećanje plata svim zaposlenima u tehnologiji u iznosu od 10% od 1. novembra 2023. godine, te je isplata prve uvećane zarade bila 15. decembra 2023. 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading