SLATKO
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Najpre se isprži slanina i kada je skoro gotova povadi se, a u masnoću koja je ostala dodajemo luk crni i beli koje smo izblendirali, so, biber. Dinsta se, pa se zatim doda paradajz koji je takođe izblendiran da bi dobili sitne komadiće koji će se lakše obraditi u paradajz pire, dodajemo potom i žuti šećer i jabukovo sirće, još malo se dinsta a onda se vrati slaninica koja se prvobitno pržila. Sve zajedno ostaje na vatri još oko pola sata da se ukrčka i onda se sipa u vruće tegle i ne zatvara dok se ne ohladi, kaže za RINU Vlada.

SLATKO

Foto: privatna arhiva

 

Ovaj nesvakidašnji spoj slatkog i slanog nikog nije ostavio ravnodušnim, a Vlada je svoj specijalitet predstavio i na sajmu i mnogi su začuđeno gledali u teglicu na kojoj piše - sltako od slanine.

- Priprema nije teška, a receptura nije tajna. Za jednu meru je potrebno oko 400 grama slanine i od toga će se dobiti jedna tegla od 170 grama slatkog i pet-šest malih od 35 grama. Pre upotrebe se malo zagreje da se masnoća otpusti, može se služiti uz špagete, makarone, pečenje, kao preliv a može i da se stavi na hleb pa tako samo da se jede. Nema jasno definisan ukus, malo sladi a malo je i slano, meni se sviđa a i mojim mušterijama koji su ga do sada konzumirali“, naglašava Jovanović.

Kako je u pitanju redak delikates, ni cena mu nije mala, pa tako teglica id 35 grama košta 700 dinara.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading