ČUDO NA BOGOJAVLJENSKU NOĆ Neverovatan simbol ukazao se na nebu nad Beogradom (FOTO)
Foto: Alo/Foto: Alo!/Masanori Jošida

Bogojavljanje spada u jedan od najvećih hrišćanskih praznika, pa shodno tome, razvili su se mnogi narodni običaji vezani kako za sam taj dan, tako i za noć uoči Bogojavljenja.

Prema predanju u poslednjim minutima Krstovdana, trebalo bi da jasno i nedvosmisleno da formulišete želju koja vam je važna, pa tačno u ponoć, otovorite prozor i zamolite Gospoda da vam tu želju ispuni, jer na dan kada je božji glas objavio da je Isus njegov sin - Bogojavljenje, sve želje će biti uslišene.

Upravo zbog toga mnogi vernici i u Beogradu su tačno u ponoć pogledali u nebo i zamislili želju, dok neki od njih tvrde da su videli čudnu pojavu na nebu koju su uslikali i objavili na društvene mreže.

- Što je još zanimljivije kada sam bratu rekao da izađe i pogleda u nebo i da su to oči, kada je izašao nakon tridesetak sekundi nije bilo ničega - navodi se u objavi na Instagram stranici moj_beo_grad_ sa fotografijom.

Printscreen

Printscreen

 

Takođe, verovanje kaže da ako na Bogojavljenje bude jak mraz ili pada sneg godina će biti rodna, a ako bude vedro, godina će biti sušna.

Danas širom naše zemlje održava se i plivanje za časni krst.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading