Ratko Nikolić
Foto: Alo/Printscreen

On je o krvavom piru Naserovih vojnika svedočio i u Hagu. Na pitanja "da li ste tučeni" i "da li ste videli da druge tuku" na početku svog svedočenja koje postoji i na Jutjubu odgovorio je potvrdno. 

- Ko god da je prošao pored nas sa puškom u ruci on nas je sa kundakom tukao, tukli su nas bez razloga i gde su stigli - rekao je on pokazujući zube koji su izbijeni i koji su se posle batina ljuljali - ispričao je i zube pokazujući, pa nastavio: 

Ratko Nikolić

Printscreen

 

 

- Šestog su nas u toku noći tukli, Kostadina kad su otkopali vidi se, sva mu je glava bila smrskana kada su nas 6. februara tri puta noću tukli - rekao je pokazujući kako je izgledala lobanja ubijenog Kostadina.

Ratko Nikolić

Printscreen

 

 

U Hagu su ga upitali koliko je često tučen od sredine januara do 6. februara, na šta je rekao: 

- Dešavalo se svakodnevno, ne može se pobrojati koliko puta. Redovno su nas tukli dvojica, trojica, po par puta dnevno. Nisam mogao sve upamtiti za ovih 11 godina, ali pamtim dosta. U mene je sva glava izudarana, pa nekad malo gubim pamćenje od udaraca svakodnevno - govorio je u Hagu, pokazujući gde je sve u glavu primio udarce. 

Ratko Nikolić

Printscreen

 

 

On je pokazao i ranu od klanja:

- Oborio me je jedan od njih, stavio mi je nož na grlo ali ga je zaustavio ovaj što su dežurali. Rekao mu je "Nemoj ga klati, mi ćemo biti kažnjeni od gospodina Nasera". Skinuo ga je s mene i evo i danas imam ožiljak - pokazao je on. 

Ratko Nikolić

Printscreen

 

 

Njegovo svedočenje u Hagu možete pogledati u snimku ispod: 

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading