OGLASILI SE HRVATI O NEZGODI NA DUNAVU Otkrili u kakvom stanju je posada broda
Foto: Printscreen/Masanori Jošida

Oni navode da je pri udaru barže oštećen most između Iloka i bačke Palanke, i navode da je teret prevozio nemački brod.- U ranim jutarnjim satima, oko 1:55 sati, nemački teretni brod koji je prevozio teret u baržama udario je u stub mosta između Iloka i Bačke Palanke pri čemu je došlo do oštećenja mosta, a jedna barža sa 1.000 tona đubriva je je potonula. Svi članovi posade su dobro, a teretni brod i druga barža su neoštećeni - navodi se u objavi na zvaničnoj Fejsbuk stranici Grada Iloka. 

Dodaju da je za sada obustavljen saobraćaj preko mosta sve dok se utvrdi stepen oštećenja i stabilnost mosta.

Inače, brod je u nadležnosti organa Republike Srbije koji sprovode uviđaj povodom plovidbenog incidenta, saopšteno je iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Dodaju da su o događaju obaveštene nadležne službe RH.

„Apelujemo na građane koji nameravaju da pređu državnu granicu da koriste alternativne granične prelaze“, saopštila je policija.

Plovio iz Austrije ka Smederevu

U Policijskoj upravi (PU) Novi Sad za Tanjug je rečeno da je u stub mosta udario brod koji je plovio iz Austrije ka Smederevu, i potvrdili da je barža koju je prevozio je potonula.

Kako su kazali, policija je na licu mesta i trenutno se radi uviđaj kako bi se utvrdilo kako je do nesreće došlo. Dodali su da je brod koji prevozio baržu usidren i ono što se sigurno zna je da niko od šest članova posade toga broda nije povređen.

Naglasili su i da je rečni saobraćaj na Dunavu na tom delu obustavljen zbog uviđaja i da su oni o tome obavestili kolege iz Hrvatske.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading