OGLASILI SE IZ BATUTA Nemojte ovo nikako raditi, veoma je opasno i može vam ozbiljno ugroziti zdravlje
Foto: Shutterstock

Kako su saopštili u ovom periodu je smanjena fizička aktivnost, manji je unos svežeg voća i povrća, a obroci su obično kalorični i često se zaboravlja na umerenost u ishrani.

- Pored povećanja telesne mase, može doći i do hipertenzije, do povećanja vrednosti holesterola, triglicerida, šećera u krvi. Imajući sve ovo u vidu, ne bi trebalo da zaboravimo na umerenost u ishrani i na pravilno raspoređene obroke u toku dana i u ovom prazničnom periodu-  ističe se u saopštenju Batuta.

Kako se navodi, greška koju građani prave tokom praznika je da ručak ili večeru čekaju, kako su naveli "prazog" stomaka i da je to greška.

- Ukoliko preskočimo doručak ili ručak, bićemo gladni i sigurno nećemo biti umereni u ishrani. Umesto da odaberemo manje količine nekoliko jela, mi ćemo se prejesti i naredni dan ćemo dočekati sa osećajem težine i nadutosti u stomaku. Vremenom, ako se na taj način hranimo iz dana u dan, postoji mogućnost da dođe do ranije pomenutih posledica po zdravlje - dodaje se u saopštenju.

Održavanje zdravih navika ppodrazumeva da toku dana imamo redovne obroke i da budemo umereni u hrani bez obzira što su praznici.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading