FUJ! JESU LI OVO CRVI?! Beograđanka u hrani naišla na gadost zbog koje strahuje za svoj život!
Foto: Privatna arhiva/Foto: Minjina kuhinjica

Božićni post je ove godine počeo 28. novembra i traje do 6. januara, a danas se u Srbiji proslavlja najveća slava Sveti Nikola gde polovina ljudi slavi, a druga polovina ide na slavu.

Tokom Božićnog posta se ne jede meso, beli mrs i ja, ali ribu treba jesti svake subote i nedelje. Zbog posta u ribarnicama je povećana potražnja za ribom, a naročito sada zbog slave.

I na društvenim mrežama neretko se vodi polemika o ovogodišnjoj ceni ribe, a dešava se i da pojedini potrošači imaju neprijatna iskustva sa ribom.

Na Instagram stranici serbialive_beograd pojavila se objava u kojoj žena tvrdi da je u pečenom osliću pronašla crve.

- Jela sam pečenog oslića ribu i ne znam jesu li ovo crvi u njoj. Ako jesu mrtvi su i hoću li se zaraziti - pitala je ona korisnike društvenih mreža.

Riba

Printscreen

 

Inače, kako je portal Najžena nedavno objavio sirova ili slabo pečena, slatkovodna riba je pravi izvor parazita. Međutim, postoji mišljenje da je morska riba u tom pogledu sigurna.

- Anisacidoza pogađa gotovo sve vrste morskih riba. Crvi se mogu naći u stotinama vrsta riba kao što je bakalar, smuđ i losos, a verovatnoća da se crvi nađu u haringi iz Severnog mora i Baltika je gotovo 100% - navodi pomenuti portal.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading