Vesić ispratio studente u Kinu
Foto: Alo/Foto Ministarstvo građevinarstva

- Veliko mi je zadovoljstvo što ste vi prvi studenti iz Srbije koji će otputovati, u okviru ove naše prve studentske prakse, u Narodnu Republiku Kinu. Tamo ćete biti u prilici da, radeći na projektima koje radi Šandong haj-spid (Shandong Hi-Speed), vidite neke od najkompleksnijih i najvažnijih projekata - izjavio je Vesić obraćajući se studentima.

Naglasio je da je aviokompanija kojom će putovati Er Srbija dokaz napretka naše zemlje.

- Ovaj aerodrom će do kraja godine imati skoro osam miliona putnika, što je bilo nezamislivo pre nekoliko godina. To samo govori koliko se naša zemlja razvija i koliko smo na dobrom putu kao zemlja - kazao je ministar Goran Vesić na beogradskom aerodromu.

Vesić ispratio studente u Kinu

Foto Ministarstvo građevinarstva

 

Ministar je zahvalio ambasadoru Kine Li Mingu na podršci ovom projektu, kompaniji Shandong Hi-Speed koja je prva pristala da učestvuje u ovom projektu i obezbedila ovo putovanje.

- Takođe, želim da zahvalim i Aerodromu „Nikola Tesla" na gostoprimstvu, Er Srbiji koja će vam omogućiti da stignete u Kinu - rekao je ministar.

Poručio je studentima da im je ovo prilika da uče, a da je neprestano učenje put uspeha.

- Bili ste uspešni na fakultetu. Niko od vas nema prosek ispod 8,6 ali je sada vreme kada počinjete svoje profesionalne karijere. Možemo mnogo da naučimo od drugih u svetu, i sa istoka i sa zapada. Na nama je, zaista, da učimo od najboljih kako bismo uradili najbolje za našu zemlju - istakao je Vesić.

Vesić ispratio studente u Kinu

Foto Ministarstvo građevinarstva

 

Poručio je studentima da imaju najlepšu profesiju, jer će iza njih ostati mostovi, putevi, luke, velike građevine.

- Jednog dana ćete moći svojoj deci da kažete da ste učestvovali u izgradnji velikih projekata koji će postojati vekovima -rekao je ministar i dodao da je siguran da će se ovog puta vratiti obogaćeniiji znanjem.

Vesić ispratio studente u Kinu

Foto Ministarstvo građevinarstva

 

- Idete u Kinu, zemlju koja je prijatelj Srbije. Videćete na svakom koraku koliko kineski narod poštuje Srbiju. Za nas je čast što imamo takve prijatelje. Kina je zemlja koja nikad nije uslovila Srbiju sa svojom pomoći i saradnjom. Idete medju dobre i vredne ljudi, koji su se kao i mi, kroz istoriju, borili za svoju slobodu i nezavisnost - kazao je Vesić i dodao da to, što putuju avinom „Mihajlo Pupin“, treba da ih podstakne da budu uspešni koliko je bio Pupuin.

Studenti će biti na praksi od 9. do 14. decembra u provinciji Šangdong.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading