sneg u Beogradu
Foto: Alo/Dejan Briza

U istočnoj Srbiji je moguća i ledena kiša. Na planinama ponovno, ali manje stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača, a u noćnim i jutarnjim satima snežni pokrivač će se kratkotrajno formirati ponegde i u nižim predelima.

sneg rhmz

RHMZ

 

 

- U sredu će tokom dana pogoršanje zahvatati i ostale predele, a uz manje zahlađenje kiša će prvo na severozapadu, zapadu, delovima središnje Hrvatske, zapadnoj i severozapadnoj Bosni i Hercegovini i u nizijama prelaziti u sneg. Tokom dana, uz postepeno zahlađenje snežnih padavina bi trebalo biti i nad središnjom i istočnom Hrvatskom, severnom i severoistočnom Bosnom i Hercegovinom, zapadnom, severozapadnom Srbijom i većim delom Vojvodine, dok bi južnije snežna granica bila na oko 400 mnv. Vetar će prvo dolaziti iz pravca istoka i severoistoka – navodi se u prognozi Marka Čubrila.

 

Na snazi žuti i narandžasti meteoalarm

sneg rhmz

RHMZ

 

 

U celoj Vojvodini i u zapadnim delovim Srbije danas je na snazi žuti meteoalarm zbog jakog vetra, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

U istočnim delovima zemlje na snazi je narandžasti meteoalarm, a to znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, odnsono sneg takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Zbog toga RHMZ savetuje da se ljudi budu vrlo obazrivi, svesni rizika, i da se redovno informišu o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

U cetvrtak na žuti meteo alatma na jugu i istoku Srbije

Zeleni meteo alarm u petak

Meteo alarm koji je RHMZ objavio za petak je takav da ne zahteva posebnu pripravnost.

sneg rhmz

RHMZ

 

 

Sneg na planinama

Planinski delovi regiona bi trebali biti prekriveni snežnim prekrivačem visine od 8cm do 20 cm, zavisi od nadmorske visine i tačnog položaja planine, dok bi najviše snega u nižim predelima mogli dobiti delovi severozapadne i zapadne Hrvatske, od 8 cm do 15 cm, ostali nizijski delovi će uglavnom imati od 1 cm do 6 cm snega.

U četvrtak će maksimalna dnevna temperature biti od -1 do +4 stepena Celzijusa.

Prognoza do 16. decembra

Oko 8. decembra suvo i hladno, dok se od 11. do oko 16. decembra očekuje toplije od proseka uz pojavu kiše. Posle 16. decembra i dalje stoji signal za moguće zahlađenje.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Milena Popović priznala šta je sve uradila na svom telu Celu emisiju “U RINGU” sa Milenom Popović možete pogledati na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alodnevnenovine #milenapopovic #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading