Nevreme u Srbiji
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock, ilustracija

U protekla 24 sata, na području jugozapadne Srbije, jak vetar nosi sve pred sobom. Najkritičnije je u okolini Nove Varoši, Zlatibora i Užica.

Usled olujnog vetra, u petak su mnogi objekti i građevine u zlatiborskom kraju ostale bez creprika, stogovi i bale sena bez najlona, a meštanima ovog kraja, nakon proteklog kijameta, ovo je nova glavobolja.

Glavne probleme vetar je napravio tokom noći, kada su se lišćarska i četinarska stabla izvaljivala na puteve širom okruga i blokirala saobraćaj u mnogim pravcima.

Kako Telegraf prenosi, lokalni put koji povežuje dva užička sela, Biosku i Stapare, noćas je poprečilo stablo u mestu Janjin Gaj, pa je putni pravac bio neprohodan za vozila.

Slično je bilo i na regionalnom putu Nova Varoš - Sjenica, gde je drvo takođe preprečilo put i blokiralo saobraćaj. Incident se dogodio na deonici puta koja prolazi kroz Aljinoviće.

U užičkom naselju Lokva, lišćar je takođe zakrčio kolovoz.

Lokalni stanovnici ove delnice obilaze alternativnim pravcima, uz apel nadležnim službama da raskrče kritične tačke, kako bi svi putevi bili prohodni.

Vetar je štetu načinio u velikoj meri i u brdskim selima, otkrivao štale, pomoćne objekte, pa su meštani prinuđeni da krovove pokriju do večeras, kada meteorolozi najavljuju prvo kišne, a zatim i snežne padavine.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading