Mamograf uručen KC NIš
Foto: Alo/Foto Ministarstvo zdravlja

Mobilni mamograf predat je na upotrebu ispred Belog dvora u Beogradu, zahvaljujući donaciji preko Fondacije princeze Katarine Karađorđević.

- Želim da istaknem značaj Fondacije naših dragih Karađorđevića koja već dugo godina postoji i koja je za zdravstvene ustanove učinila puno. Pomoć nije usmerena samo zdravstvu, nego svim ugroženim kategorijama stanovništva. Njena Ekselencija je ukazala na značaj ranog otkrivanja karcinoma dojke i pozvala kolege da podstiču žene da što češće dolaze na mamografiju da bi nam skrininzi uspeli, jer rano otkriven karcinom dojke je apsolutno izlečiva bolest – istakla je ministarska zdravlja u zahvalnici koju je ministarka dr Grujičić uručila Katarini Karađorđević i njenoj Fondaciji, za dugogodišnju predanu saradnju i nesebičnu pomoć zdravstvu Srbije.

- Vaša Fondacija primer odgovornog odnosa Kraljevske porodice prema građanima Srbije i primer delatne ljubavi, uvažavanja njihovih potreba i pružanja pomoći onima koja je najpotrebnija – navedeno je u zahvalnici.

Ukupna vrednost donacije je veća od 22.400.000 dinara (210.000 dolara), a nabavka ove medicinske opreme obezbeđena je donacijom Ričarda Jankova i njegove neprofitne organizacije „Upward Bound Youth” iz Ohaja, SAD.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading