Sanja Radojević Škodrić
Foto: Printscreen/Youtube

Radojević Škodrić je navela da će radno vreme pokretne apoteke biti od 8.00 do 14.00 časova i da će se zadržati sedam dana u Draževcu, ali da će ponovo dolaziti jednom mesečno kako bi građani mogli da uzmu lekove.

Dodala je da su sledeće stanice pokretne apoteke opštine Grocka i Mladenovac.

"Cilj ovog projekta je da svim građanima koji se nalaze u manjim mestima gde nema apoteke ili se apoteke nalaze daleko da im budu dostupni lekovi, kako na recept tako i lekovi koji se kupuju kao i sve drugo što se nalazi u svakoj drugoj apoteci", rekla je ona.

Dodala je da će se pokretna apoteka kretati ne samo po Beogradu već i u unutrašnjosti Srbije.

"Sada za početak krećemo sa jednom apotekom, ukoliko se pilot projekat pokaže kao dobar onda će se uključiti više apoteka", navela je ona.

Radojević Škodrić je istakla da je u Draževcu postojala apoteka do kovida 2020. godine, kao i da se razmišlja da se ponovo otvori u tom mestu.

"Razgovarala sam sa direktorom Doma zdravlja i direktorom apotekarske ustanove Beograd o mogućnosti da vratimo stacionarnu apoteku, jer je to bitno za građane", navela je ona.

Dodala je da se ovaj projekat, zajedno sa svim ostalim u zdravstvu, sprovodi u cilju toga da se zdravstvene usluge približe svakom građaninu, bez obzira na to gde živi.

Direktor Doma zdravlja Obrenovac Miloš Peković zahvalio je direktorki RFZO što je pilot projekat započela u ambulanti u Draževcu.

"Apoteka u stacionarnoj zgradi je u planu da se otvori u naredna dva meseca, a radno vreme ambulante ubuduće svih pet dana u nedelji je od 7.00 do 14.30", rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading