fitnes bliznakinje
Foto: Alo/Printscreen

Influenserke Julija i Natalija Đukić, poznatije kao Fitnes bliznakinje, izazvale su bes korisnika društvenih mreža kada su otkrile da su svog psa Bekija, kojeg su spasile sa ulice odvele u prihvatilište za pse. 

Fitnes bliznakinje odvele su Bekija u prihvatilište za životinje koje drži Nikola Stojković iz Srbobrana, a Julija je u izjavi za Alo! istakla da je njihova namera bila da pomognu psu, o kojem su brinule do nedavno. 

- Bekija smo udomile pre nekoliko meseci, kada ga je naša prijateljica našla na ulici. Tada je poslala poruku u jednoj našoj grupi sa molbom da neko preizme brigu o njemu. Natalija i ja smo se javile i u 3 ujutro smo otišle po Bekija. Bio je neuhranjen i pun parazita, a mi smo se obavezale da peuzmemo brigu o njemu. Za nekoliko meseci smo uspele da ga preobratimo u srećnu i zdrav kucu - rekla je Julija Đukić, koja je nedavno sa sestrom odlučila da njihovog psa odvedu u prihvatilište za životinje u Srbobran.

- Od samog početka smo znale da Beki ne može da ostane kod nas jer živimo u malom stanu, a on je pas koji nije na to navikao. Često smo ga vodile kod dede u Sopotu, gde je mogao da se istrči u dvorištu. Htele smo da ga naš deda udomi, ali budući da on ima zdravstvenih problema, ni to nije bila opcija - kaže Julija, i objašnjava da su odabrali Nikolu Stojkovića koji se dugo godina bavi spasavanjem životinja.

- Kod Nikole ne postoji tipičan azil već divna oaza za pse koji nisu u kavezima već su pušteni da trče slobodni po velikom dvorištu. Našeg Bekija smo naučile da bude dobar sa drugim psima, ali i sa ljudima. Mi smo mu posvetili pažnju, ozdravili smo ga, a budući da nismo mogle da ga držimo u malom stanu, morale smo da ga udomimo – rekla je Julija, koja je potom objasnila da su jedino mogle tako da ga spasu.

- Beki nije uspeo da se navikne na kućne uslove. Kada bismo ga dva sasta ostavile samog u malom stanu, po povratku bismo ga zatekle zadihanog. Vodlile smo ga kod veterinara koji nam je rekao upravo to što smo znale - da Beki nije pas za stan i da mora da bude na otvorenom - rekla je Julija, koju su veoma pogodili negativni komentari.

- To nas je zaista iznenadilo jer takve reakcije nismo očekivale. Mislile smo da će ljudi naučiti nešto iz ovoga, a to je da treba da budu pomagači. Htele smo da prikažemo humanost, a mnogi su nas pogrešno protumačili. Pogotovo su nas razočarili influenseri jer su ljudima utuvili u glavu nešto što nije istina - rekla je Julija na kraju. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading