SRAMNA ODBRANA OCA KOJI JE DETE DRŽAO U KADI Zaključao sam ćerku, ali to nije nasilje i mučenje!
Foto: Alo/Foto: Alo!

On je doveden u sud u pratnji zatvorskih stražara.

Pašajlić je na početku izneo lične podatke. Naveo je da je neoženjen i nezaposlen.

SRAMNA ODBRANA OCA KOJI JE DETE DRŽAO U KADI Zaključao sam ćerku, ali to nije nasilje i mučenje!

Foto: Alo!

 

- Po zanimanju sam programer, završio sam srednju školu za veb-dizajn u Hamburgu. Poslednje prebivalište mi je u Borči, ali ga više nemam. Od imovine imam automobil „krajsler“, osuđivan sam davno, kada sam zbog smrti oca konzumirao marihuanu - mirno je rekao Pašajlić.

Iako su i odbrana i tužilaštvo tražili da suđenje bude zatvoreno za javnost kada bude bilo reči o devojčici, sudija je to odbio.

- Razmišljao sam, javnost zasada neće biti isključena sa suđenja - saopštio je svoju odluku sudija.

Pašajlić je potom kratko negirao da je tukao partnerku Ivanu L., ali je priznao da je u stanu u Mirijevu držao zaključanu ćerku.

- U vezi s Ivanom negiram izvršenje krivičnog dela, a što se tiče ćerke, priznajem. To sam radio zbog konzumiranja nedozvoljenih supstanci i teške situacije u kojoj sam bio. Priznajem za dete, za ženu ne - mirnim tonom je rekao pred sudom Pašajlić, koji nije izrazio žaljenje za zločin.

Posle toga sudija mu je rekao da će detaljnu odbranu izneti na sledećem suđenju zakazanom za 5. oktobar.

Inače, njegov branilac je sudu dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom se, kako je rekao, navodi da „Pašajlić priznaje svoju grešku i odriče se roditeljskog prava“.

Branilac optuženog Nemanja Lukić javio se za reč i pojasnio da Pašajlić ne priznaje pravnu kvalifikaciju koja mu je stavljena na teret u odnosu na dete, već samo opis. Naime, on je precizirao da odbrana osporava pravnu kvalifikaciju za krivično delo nasilje u porodici, te da opis izvršenja odgovara više krivičnom delu zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Zastupnica Pašajlićeve ćerke istakla je imovinski zahtev.

Osim za držanje deteta zaključanog u stanu, Pašajlić je optužen i da je na drugoj lokaciji, u drugom stanu takođe zatvorenu držao i fizički maltretirao partnerku Ivanu L.

Kada je uspela da mu pobegne, kako se navodi u optužnici Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Ivana L. je otišla u policiju i prijavila nasilje, ali i da sumnja da ima ćerku koja je u stanu u Mirijevu sama.

Policija je odmah otišla na adresu i zatekla neuhranjenu devojčicu kako sedi u kadi.

- Na sebi je imala jaknicu i donji deo trenerke, kada sam je uzela u ruke, garderoba je spadala sa nje koliko je bila mršava - ispričala je u istrazi policajka koja je prva prišla devojčici.

Dete je odmah prebačeno u bolnicu i na sreću se oporavilo.

Lice bez reakcije

Pašajlić je kroz hodnik suda sproveden u sudnicu u pratnji jednog stražara, u crvenoj majici, patikama i farmerkama.

On je bez ikakve reakcije prošao kroz hodnik, s lisicama na rukama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading