"SIN TI JE PROKLET, BAČENA MU JE CRNA MAGIJA" Očajna žena unajmila "Vidovitu Marijelu", ubrzo je shvatila u šta se uplela
SHUTTERSTOCK/CHERRIES

"Napustila vas je voljena osoba? Nesrećni ste i ne možete da pronađete ljubav? Možda mislite da vas partner vara? Pozovite me i ispričajte mi problem i recite šta očekujete od ljubavi, a ja ću vam pomoću mojih moćnih ljubavnih rituala ispuniti najveće želje...", - piše u oglasu na Fejsbuku iza koga se kriju prevaranti.

Protiv jednog od njih, D. N. (25), pre tri dana je podignuta optužnica zbog sumnje da je u novembru 2020. godine od žene iz Smedereva uzeo zlato i novac u vrednosti od 120.000 dinara obećavajući joj da će skinuti crnu magiju koju je, kako joj je tvrdio, bačena na njenog sina.

Kako se sumnja, majka je ostvarila kontakt sa njim preko oglasa na Fejsbuku, kada je videla objavu "Vidovite Marijele" u kojoj se navodilo da preko rituala pomažu ljudima koji imaju problema, pise Blic.

Rekli joj da joj je sin proklet

Žena koja je htela da pomogne sinu koji se u poslednje vreme čudno ponašao, bio je utučen i depresivan, obratila se osobi koja se krila iza oglasa sa molbom za pomoć, a koja joj je rekla da joj je "sin proklet"?!

- Nakon što je zatražila pomoć rečeno joj je da je crna magija bačena na njega, kao i da je zbog toga utučen. Osoba koja se skrivala pod nazivom "Vidovita Marijela" rekao je da može da skine magiju uz pomoć raznih rituala, ali da prvo oštećena pošalje njegovu sliku, zlato i 600 evra - navodi izvor "Blica".

Prevarant se tu nije zaustavio. Ubrzo je ženi tražio još novca.

- On je rekao da to nije dovoljno novca i da treba da se uradi još nekoliko rituala kako bi se skinula crna magija koja je bačena na njenog sina. Tražili su joj da pošalje novac i zlatni lanac koji će oni osveštati u manastiru - navodi izvor.

Ističe i da se oštećena nakon toga nekoliko puta javila stranici sa pitanjem kada će biti poslat lanac, ali i šta se dešava sa njihovim dogovorom. Nakon toga, usledilo je bezbroj neprijatnih i uznemirujućih odgovora.

- Pričali su joj da ih ne maltretira, kako oni pomažu njenom sinu i da im je za to potrebno vreme - kaže sagovornik.

Tužilaštvo savetovalo uslovnu kaznu

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da sud optuženome izrekne uslovnu osudu, kao i da ga osudi na novčanu kaznu i obaveže na vraćanje imovinske koristi pribavljene učinjenim krivičnim delom u iznosu od 120.000 dinara.

Krivično delo prevare čini svako ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede nekoga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading