MALI VODIČ ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE U istoj prodavnici razlika u cenama torbi i po nekoliko hiljada
Alo

Tako u prodavnici jedan školski ranac košta 1.400 dinara, a drugi čak 18.256 dinara! Razlika nije mala, ali u ovom poznatom lancu kažu da oni roditelje dele na one koji gledaju cenu i na one koji ne gledaju.

- Mi smatramo to što imamo i jednu i drugu grupu proizvoda prednošću, pa kada nam dođu roditelji i traže neki ranac, pitamo ih šta dete voli, koju cenu su spremni da plate i traže li neku posebnu karakteristiku. Ima onih kojima je nebitna cena, ne pitaju koliko košta, jednostavno puste dete da odabere i onda odu do kase. Drugi se uklapaju u neki budžet i onda se trudimo da im i ne pokazujemo ove luksuznije proizvode - kaže Jovana Tanasković, prodavačica.

ranac

Printscreen

 

Kako kaže učiteljica Sanja Dimić iz Beograda, roditelji ne treba da se opterećuju ovim stvarima, jer je najvažnije da deca mogu da ponesu sve što im se u ranac spakuje i treba ih naučiti da nije bitno koliko nešto košta.

- Taj izbor školskog pribora, opreme i garderobe je odlična prilika da se deca nauče na primeru da nije bitno koliko nešto košta niti da li je markirano, moderno, već da služi svrsi i da oni uz pomoć toga budu dobri đaci - kaže učiteljica.

S druge strane, navodi, treba tome da se posveti neka pažnja, opet da biste poslali deci poruku da je škola važna stavka u njihovom životu.

- Ne treba im ni tek tako dati ili kupiti bilo šta. Procenite da li je vašem detetu to važno i ako će mu to dati dodatni elan za učenje kada mu je oprema lepa - probajte da nađete pravu meru i kupite nešto što mu se dopada. Ako pak nemate novca, sedite sa detetom i lepo mu objasnite da ćete stari ranac preurediti, oprati, ukrasiti po njegovom ili njenom ukusu i tako napraviti nešto što mu je po volji - savetuje ona.

Jednostavno je najbolje

Doc. dr Dragana Ćirović, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije u Tiršovoj, kaže da su česti deformiteti kičme, ali i mišića i drugih organa.

- Roditelji treba da kupuju deci što lakše i što jednostavnije rančeve. Odlični su i oni rančevi sa točkićima. Ukoliko postoji mogućnost da ostave u školi neke stvari, poput pribora za likovno, neka to učine - savetuje doc. dr Dragana Ćirović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading