polcija
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/b

Lakićević je istakao da je tokom prve noći Egzita iz saobraćaja isključeno 60 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a pet vozača je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

- Imperativ Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave saobraćajne policije je da svi koji dolaze na manifestaciju Egzit, a i građani Novog Sada, budu bezbedni, a mi ćemo se u našoj kontroli usmeriti na prekršaje koji najviše izazivaju saobraćajne nezgode, a to su alkohol i psihoaktivne supstance - rekao je Lakićević.

Agencija za bezbednost saobraćaja učestvuje na Egzitu u „bezbednoj zoni“, a prema rečima v. d. direktora ove agencije Branka Stamatovića, posetioci će imati priliku da prođu kroz određene simulacije štetnog uticaja alkohola po organizam u slučaju vožnje.

- Tema jeste bezbednost u saobraćaju, mladi jesu jedna od najugroženijih učesnika u saobraćaju. Samo 2022. godine smo izgubili 127 mladih života u saobraćajnim nezgodama. Agencija za bezbednost saobraćaja je pripremila određene promotivne materijale kako bi im skrenula pažnju na ove rizike - kazao je Stamatović.

Prema rečima direktora JGSP „Novi Sad“ Ivana Radojičića, posetioci imaju priliku da se na festivalu testiraju na alkotest i dobiju vaučer za bezbedan povratak kući (dobijaju besplatnu voznu kartu).

Cilj pokrenute kampanje „Uspori, ne gori“ je promocija bezbednog i odgovornog ponašanja u saobraćaju, alternativnog načina za povratak sa festivala u slučaju konzumacije alkohola i psihoaktivnih supstanci.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading