Palić
Foto: Alo/Grad: Subotica

„Na ovogodišnjim „Palićkim noticama“ predstaviće se deca iz nekoliko subotičkih škola i Doma za decu „Kolevka“, kao i deca iz Beograda i Novog Sada. Sa nama su, kao i prošle godine, i naši dragi prijatelji iz Zvečana, sa našeg Kosova i Metohije, i Banja Luke, iz naše bratske Republike Srpske, a ove godine prvi put sa nama biće i deca iz Čačka, kao i deca iz Tivta, iz bratske Crne Gore“, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Naglasio je da je grad Subotica ponosan na ovaj Festival i vrednosti koje neguje i promoviše.

„Muzika i ples su, svakako, jedan od najboljih načina da deca kroz kreativan rad i druženje prevazilaze barijere, razvijaju osećaj empatije i tolerancije. To je od izuzetnog značaja za doživljaj inkluzije kao jedinog prihvatljivog načina društvenog života. Upravo zbog toga, kao i zbog velike želje organizatora ovog festivala da deca sa radošću iščekuju „Palićke notice“ kao mesto gde su – deca samo deca, gde se druže, raduju i vesele, Grad Subotica je bio, i nastaviće da bude, pouzdan partner ove manifestacije“, naglasio je Stevan Bakić.

On je svim ekipama poželeo uspešan nastup, žiriju da, kao i do sada, bude objektivan, a svim prisutnima na Letnjoj pozornici, da uživaju u takmičarskom i revijalnoim delu ovogodišnjih „Palićkih notica“ čija je tema filmska muzika.

„U uverenju da ćete se lepo družiti i da ćete sa Palića i iz Subotice poneti nezaboravne uspomene, treće „Palićke notice“ proglašavam otvorenim“, rekao je Stevan Bakić.

Na Dečjem festivalu muzike i pokreta „Palićke notice“ bilo je osam takmičarskih i sedam revijalnih tačaka.

Prema odluci stručnog žirija pobednik Festivala je JU Centar "Zaštiti me " i OŠ Đura Jakšić, BanjaLuka dok su najbolji scenski nastup imale OISŠ „Dositej Obradović“ i OŠ „Sonja Marinković“, Subotica . Najbolji muzički nastup imao je Nacionalni inkluzivni hor ISON, Novi Sad.

Vlasnik specijalizovane srpske firme AGE , za interaktivne multimedijalne tehnologije , Ljubomir Adamov , odlučio je da pokloni učesniku koji je ostavio autentičan utisak jedan čudesni proizvod za razvijanje sposobnosti i veština - prostorni tangram komplet. Žiri je odlučio da ta nagrada, za najkreativniiji nastup, bude dodeljena učenicima Škole za OiS obrazovanje "1. Novembar", OŠ “Filip Filipović” i OŠ “Milica Pavlović” iz Čačka.

Uoči početka „Palićkih notica“, svi učesnici Festivala prodefilovali su obalom Palićkog jezera.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading