KIŠA IMA DA LIJE KAO IZ KABLA, MOGUĆ JE I GRAD! Meteorolozi najavljuju još snažnije nevreme, evo i kada
Foto: Shutterstock

Vreme u Srbiji nalazi se pod uticajem tople i umereno vlažne vazdušne mase, što dovodi do stvaranja oblaka, zbog toga je ovih dana karakerično da bude sunčano u prepodnevnim časovima, kao i kišovito poslepodne.

Upravo takvo vreme očekuje se i narednih dana.

Pljuskove i grmljavina očejuju se sve do kraja meseca, a od početka naredne nedelje stvaraju se uslovi  i za obilnije padavine.

Danas ujutru očekuje nas delimično oblačno vreme, suvo, ponegde uz sunčane periode. Sredinom dana očekujemo obilne padavine, pljuskove i grmljavinu. 

Vetar će biti slab do umeren, severni, u zoni pljuskova ponegde i jak. Najniža temperatura od 10 do 15 °C, a najviša od 21 do 26 °C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti promenljivo vreme, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, ali nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, koji kratkotrajno u pojedinim delovima grada mogu biti veoma intenzivni. Vetar slab i umeren, severni, u zoni pljuskova pojačan. Najniža temperatura oko 15 °C, a najviša oko 23 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti promenljivo oblačno i nestabilno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom količinom padavina za kratko vreme.

Najviša dnevna temperatura od 21 do 26 °C, prenosi Tanjug.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading