POZNATO PSIHIČKO STANJE UPUCANE NASTAVNICE ISTORIJE Teške posledice ranjenih u maskaru na Vračaru
Foto: Alo/Vladislav Ribnikar - Nikola Todorović/Alo!

Stevanovićeva je istraumirana, još ne može da se oporavi od šoka zbog stravičnog masakra i strahuje od ponovnog susreta sa dacima i roditeljima u školi.

Dugotrajna trauma

Sagovornik napominje da je nastavnica i dalje na lečenju u Kliničkom centru Srbije, gde je smeštena nakon što ju je učenik škole upucao u stomak i ruku.

Ona nije životno ugrožena i oporavlja se od povreda od metaka, ali veoma je potresena i nikako ne može da dode sebi. Muž je svakodnevno posećuje i pruža joj podršku, a s T.S. razgovaraju i psiholozi i ostalo medicinsko osoblje.

Ona još ne može da se suoči s činjenicom da je njen đak uperio pištolj u nju i upucao je usred učionice s nameom da je ubije i da je pritom likvidirao svu tu decu i školskog portira - kazao je naš sagovornik za Informer, i dodao:

U Kliničkom centru Srbije se, osim nastavnice, nalazi još jedna devojčica koja je ranjena tokom masakra u školi. I ona se oporavlja od fizičkih povreda, ali psiholozi rade s njom kako bi se na što bolji način suočila sa stravičnom traumom.

Najgore povrede zadobio je jedan dečak kog je metak pogodio u vrat i naneo mu strašne povrede kičme i kičmene moždine. On u početku nije osećao ni ruke ni noge, ali je u meduvremenu došlo do blagog oporavka, prenosi beogradski medij.

Što se tiče ostalih povredenih u masakru u školi, ali i u jezivom masovnom ubistvu koje se desilo 4. maja kod Mladenovca, ministarka zdravlja Danica Grujičić napominje da su svi u stabilnom stanju i da je samo jedan pacijent i dalje na intenzivnoj nezi, intubiran. Reč je o mladiću koji je ranjen u masakru kod Mladenovca.

Prema njenim rečima, neuropsihijatri su razgovarali sa svim pacijentima, prenosi Informer.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading