NOVA VEST POSLE MASAKRA U "RIBNIKARU" Ministarka Grujičić otkrila u kakvom je stanju ranjeni dečak
Foto: Alo/Printscreen

Dečak V. P., koji je teško ranjen u masakru u školi ,,Vladislav Ribnikar", prevezen je na Institut za majku i dete, gde će postepeno biti skidan s respiratora, saopštila je danas ministarka zdravlja dr Danica Grujičić.

- On je hicima pogođen u grudi, vrat i kičmu, ali mu je znatno bolje, zahvaljujući velikim naporima lekara. Svestan je, pomera glavu i levu ruku i normalno komunicira s lekarima i medicinskim osobljem, ali i dalje ne oseća noge jer mu je povređena kičmena moždina. potporu respiratora. I pošto je dete, mislim da je dobra odluka da se prebaci u Institut za majku i dete da se tamo polako odvikava s dečjim anesteziolozima ii pulmolozima od respiratora - rekla je ministarka.

Dodala je da su nastavnica i devojčica, koje su takođe ranjene u školi, u stabilnom stanju.

- Kada je reč o ostalima iz tragedije u okolini Mladenovca, jedan je na intenzivnoj nezi, to je momak iz bolnice ,,Dragiša Mišović“, i on je u najtežem stanju. Ostali su stabilni, trenutno je jedan momak otišao na snimanje i ide na hirurgiju, a na intenzivnoj ostaje samo taj jedan ion pokazuje poboljšanje, mada je rano davati prognoze - izjavila je Grujičićeva.

Poručila je da je potrebno bar još dva-tri meseca da bi se sagledale posledice, a da je pred svim pacijentima dugotrajan oporavak.

- Urađena je traheotomija da bi lakše disao. Postoje značajna oštećenja, kako kičmene moždine tako i perifernih nerava za desnu ruku, ali tu je još rano o bilo čemu govo- riti s obzirom na to da je prošlo tek dve nedelje. Kakve će definitivne posledice biti, ne znamo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading