KIŠA ĆE STATI OD OVOG DATUMA Vremenska prognoza za vikend najavljuje sunce i 27 stepeni, a onda sledi novo pogoršanje!
Foto: Shutterstock

Posle vrlo snažnih nestabilnosti i vremenskih nepogoda koje su u sredu zahvatile značajan deo regiona četvrtak donosi relativno sveže i pretežno oblačano vreme, piše Marko Čubrilo u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

Ujutro će kiše biti nad većim delom Srbije i istočne Hrvatske, dok će se padavine u severoistočnoj struji tokom dana premestiti i preko središnih delova regiona, dok će uveče ali vrlo oslabljeni sitći i do zapada.

Posle podne na istoku regiona i dalje moguća pojava grmljavinskih pljuskova ali znatno slabijeg intenziteta u odnosu na sredu. Vetar umern, severozapadni, a dnenvi maksimum od +12 do +18 stepeni Celzijusa. Uveče smanjenje oblačnsoti.

U petak više sunca ali ponegde još uz pojavu slabijeg pljuska sa grmljavinom, vetar severni i severoistočni, a dnevni maksmim malo viši i trebao bi se kretati od +15 d +23 stepena Celzijusa, stoji u prognozi.

- Za vikend i toko sledeće nedelje malo do umereno oblačno uz duže sunčane intervale i umereno toplo sa maksimumima oko ili malo iznad proseka. U prva tri dana će lokalnih pljuskova uglavnom biti na jugu regiona, posebno nad Dinarskim sistemom planina dok će u drugom delu sledeće nedelje pljuskovi ponovo svude biti češći. Od petka će veatar ponovo okrenuti na jugostočni smer i za vikend u Banatu može biti umeren, dok će zatim vetar biti slab osim u zoni pljuskova - najavljuje Čubrilo.

Generalno, posle veoma nestabilnih i svežih prve dve nedelje maja, ostatak meseca bi mogao doneti toplije ali ne i sasvim stabilno vreme. Za sada se naka jača zahlađenja ali i otopljenja ne očekuju i maksimumi bi se ugalnvom kretali od +23 do +27 stepeni Celzijusa, što je u okviru ili neznatno iznad proseka.

Od petka sa prestankom padavina treba očekivati i smanjenje vodosataja u rekama planinskog dela regiona, zaključuje Čubrilo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading