NASTAVLJA SE AGONIJA PROMENLJIVOG VREMENA, ALI OD 20. APRILA IZNENAĐENJE Evo šta kaže meterolog
Foto: Alo/Foto Tanjug/ilustracija

Nažalost, promenljivo aprilsko vreme nastaviće se ne samo do kraja ove sedmice, već i do kraja meseca, ali dobra vest je da se od 20. aprila očekuje znanto više sunca i toplije vreme, navodi meteorolog Đorđe Đurić.

U Srbiji ovog jutra i prepodneva preovladava pretežno oblačno, u centralnim predelima sa kišom, kao i na zapadu Srbije i u Pomoravlju, a sneg pada na Kopaoniku.

Temperature se kreću od 10 do 15 stepeni, u Beogradu je 13 stepeni, a najhlandiji je Kopaonik sa 2°C. Zlatibor i Sjenica mere od 6 do 8°C.

I u nastavku dana u Srbiji će biti oblačno sa kišom, a posle podne i uveče očekuju se i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Ponegde se očekuju i kratkotrajne grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, uz intenzivna električna pražnjenja.

Maksimalna temperatura biće danas od 14 do 18 stepeni, u Beogradu oko 16.

Inače, Srbija je pod uticajem ciklona, koji će se u naredna dva dana sporo premeštati preko našeg područja dalje na istok, odnosno ka Crnom moru.

Istovremeno, u višim slojevima troposfere nalazi se visinski ciklon i on će i narednih dana kružiti svojim centrom nad našim područjem.

Dakle, u Srbiji će i u utorak i u sredu biti pretežno oblačno i malo svežije, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Posle podne i pred kraj dana biće uslova za grmljavinske oluje.

Na višim planinama iznad 1600 metara nadmorske visine biće uslova za susnežicu i sneg. Bićemo pod uticajem severnog strujanja, pa će biti i nešto svežije.

Maksimalna temperatura biće od 13 do 17°C, u Beogradu oko 15°C.

U drugoj polovini sedmice, odnosno od četvrtka do nedelje u Srbiji će konačno biti znatno više sunca, ali i dalje uz smenjivanje i oblačnih intervala. Sredinom dana i posle podne uz jači razvoj oblačnosti lokalno se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, a biće uslova i za lokalne grmljavinske oluje, srećom, kratkotrajne. Biće toplije, a maksimalna temperatura kretaće se od 16 do 20°C, u Beogradu oko 18°C.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading