"JETRA SE RASPALA NA HILJADE KOMADIĆA" Hirurg koji je operisao Đinđića opisao šta se dešavalo u operacionoj sali!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Doktor Ristić je za TV Pink otkrio nove detalje.

On je ispričao detelje o samoj rani sa kojom je Đinđić dovezen u bolnicu, ali i vrsti metka koji je atentator koristio.

- Ulazna rana je bila s desne strane grudnog koša, a izlazna rana na levoj strani grudnog koša nešto niže. Dakle, metak je upućen sa visine jer nije imao horizontalni put. Za mene predstavlja dilemu da li je premijer ulazio glavom prema vratima zgrade vlade ili leđima. Nije logično. Ako je ulazio glavom prema vratima, pod tim okolnostima, nemoguće da je pucano iz ulice za koju se sumnja već je metak došao iz totalno suprotnog pravca - iznio je šokantne tvrdnje Miljko Ristić.

 

Ristić je rekao da je Đinđić imao veliku ranu na srcu.

- To se moglno hirurški rešiti međutim, primetili smo da nešto nije u redu. Odlučili smo da otvorimo stomak i odatle je izašla ogromna količina krvi. Jetra je bila razneta na hiljadu komadića - rekao je.

Kako je istakao, metak koji je pogodio Đinđića imao je razornu bočnu silu, takozvani dum-dum metak.

Bivši premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen je u atentatu na stepeništu zgrade sedišta Vlade Srbije oko 12.30 sati 12. marta 2003. godine. Metak mu je prošao kroz srce, hitno je odveden u bolnicu.

Oba metka je iz snajpera sa 130 metara udaljenosti iz zgrade u Admirala Geprata ispalio pripadnik crvenih beretki Zvezdan Jovanović koji je kasnije pravnosnažno osuđen na 40 godina zatvora. Od drugog ispaljenog metka teško je ranjen šef obezbeđenja Milan Veruović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading