STIŽE NOVO ZAHLAĐENJE! OD OVOG DATUMA PONOVO SNEG Evo kakvo nas vreme očekuje u Srbiji danas i tokom narednih par dana
Foto: Alo/Aleksandar Nalbantjan

Vreme u Srbiji ostaje pod uticajem zapadnih vetrova koji nam donose toplu i nestabilnu vazdušnu masu, pa će stoga uz visoke temeperature biti dosta vlage i oblaka. Zato je tokom jutra u Vojvodini moguća kiša koja će pre podne polako prestajati, pa se u toku dana očekuje vedrije vreme.

U ostalim predelima Srbije jutra oblačna, ali bez padavina. U toku dana dolazi do razvedravanja, tj. možemo očekivati česte sunčane periode.

Duvaće umereni zapadni vetar.

Minimalna temperatura biće oko 2 stepena na jugu i oko 5 na Severu. Ali tokom dana znatno toplije. Na samom severu Srbije maksimalna temperatura biće oko 14 stepeni.

Najviša temeperatura danas u Srbiji biće oko 18 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se od četvrtka do subote očekuje nestabilnije vreme, sa češćom pojavom padavina - kiša i pljuskovi sa grmljavinom u četvrtak će biti učestaliji, a lokalno i obilniji u Vojvodini, centralnoj i istočnoj Srbiji, a u petak u svim krajevima južno od Save i Dunava.

Maksimalna temperatura u nizijama od 16 do 20 °C, dok se na planinama očekuje nastavak topljenja snežnog pokrivača.

U subotu se očekuje prolazno zahlađenje sa pojačanim severozapadnim vetrom i kišom, dok će na visokim planinama padati sneg. U nedelju će doći do razvedravanja. Početkom naredne sedmice biće malo do umereno oblačno, suvo i toplo, a kiša se ponovo očekuje od srede.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading