ZAŠTO U LIFTU STOJE OGLEDALA? Ovo su tri glavna razloga - broj jedan vam nikad ne bi pao na pamet!
Foto: Printscreen/Youtube

Iako nude priliku za ispravljanje kose u poslednjem trenutku ili proveru izgleda, slika koju reflektuju nije često baš najlaskavija.

Međutim, iako imamo tendenciju da koristimo ogledala u liftovima kao sredstvo za sujetu, postoje još neki važniji razlozi zbog kojih se suočavate sa svojim licem kada uđete u lift.

BEZBEDNOST

Postoji mnogo sigurnosnih razloga za postavljanje ogledala u liftu. Na primer, možete videti šta rade svi ostali u liftu – ogledala su odigrala ulogu u uočavanju krađe, pa čak i predviđanju napada.

U Japanu – za koji se smatra da je prvi put predstavljeno ogledalo u liftu  – svrha je pristupačnost.

Liftovi sa platformom mogu učiniti zgrade pristupačnim za korisnike invalidskih kolica gde stepenice predstavljaju prepreku.

Međutim, veličina lifta može značiti da u njemu nema prostora za okretanje korisnika invalidskih kolica. Postavljanje ogledala pomaže nekome u invalidskim kolicima da bezbedno uđe ili izađe iz lifta bez potrebe da se okreće. Ovo može sprečiti nesreće i olakšati život svima sa fizičkim invaliditetom koji koriste vašu zgradu.

KLAUSTROFOBIJA

Dobijanje klaustrofobije u liftu je veoma čest problem za mnoge ljude. Mali prostor, nedostatak vazduha, nemogućnost da se vidi šta se dešava u mehanizmu su faktori koji doprinose vrsti anksioznosti u malim prostorima koja nam daje znojave dlanova i ubrzan rad srca.

Imati ogledalo u liftu pomaže u smanjenju ove anksioznosti. Liftu dodaje osećaj više prostora, čineći ga manje skučenim i malim i pomaže da se izbegne osećaj zarobljenosti.

Za mnoge, ogledalo je bolja alternativa prozirnom staklu kroz koje se vidi tlo ispod – što donosi čitav niz sopstvenih problema tipa vrtoglavice.

SKRETANJE PAŽNJE

U liftu će vam vrlo lako biti dosadno, a ogledala su dobar način da odvratite pažnju. Na taj način je manje verovatno da će se ljudi žaliti na vreme provedeno u liftu ili da ga vide kao potrošeno.

Bez obzira na to da li koristite ogledalo da popravite kosu ili proverite ostale stanare, bez ogledala u njemu, svi bi morali da gledaju u pod.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading