VELIKI IZBOR SREDNJIH ŠKOLA ZA BUDUĆE MATURANTE Na Voždovačkom sajmu obrazovanja predstavljena mnoga zanimanja  (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

-Pored gimnazija, najpopularniji smerovi su za medicinske tehničare, ekonomske škole, a izuzetno su značajne srednja geološka škola i tehnička škola - rekla je Bojana Jakšić, članica opštinskog veća gradske opštine Voždovac.

-Moj savet je da odaberu školu koja im se najviše dopada, nešto što ih privlači i prema čemu imaju afinitete.

-Puno učenika beži od prirodnih nauka - iskrena je direktorka hemijsko-prehrambene škole Nataša Parizanović.

-Pokušavamo da privučemo mlade raznim prezentacijama i projektima, dobrim socijalnim partnerima i stipendijama koje daju. Izbor škola je veliki, ali mislim da je bolje da upisuju stručne škole jer posle toga imaju neko zanimanje i ne mogu svi da idu na fakultete. Puno njih upisuju privatne škole, jer misle da će ih lakše završiti. Razlika između privatnih i državnih škola je u nastavnom kadru, jer ipak u državnim su i dalje kriterijumi i principi kojih se pridržavamo.

-Najbolji način da se motivišu učenici jeste da im se objasni suština škole i da izaberu ono što im leži - rekao je Saša Ristivojević, profesor u Tehničkoj školi GSP.

Manifestaciju je otvorio nastup baletske igre učenika srednje baletske škole "Luj Davičo", a na štandovima su bili učenici i nastavnici iz beogradskih škola, od kojih su maturanti mogli da dobiju neophodne informacije o tome šta ih dalje čeka i koji je pravi korak za njih kada je u pitanju edukacija i školovanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading