VESIĆ NAJAVIO TRANZITNE RUTE ZA KAMIONE I VAGE ZA KONTROLU NOSIVOSTI U planu 1,4 miliona dinara za razvoj Južne i Zapadne Srbije, obnova znamenitosti i brojni projekti
Foto: Alo/Foto ALO!

Dodao je da su slučajevi "silaženja" s auto-puta posebno evidentirani u blizini prelaza Šid i Batrovci sa Hrvatskom.

Vesić je rekao da vozači domaćih kamiona, "radi ušteda" često opterete vozila većim teretom od predviđenog te najavio da će i putem automatskih vaga biti kontrolisana njihova nosivost.

- U toku je realizacija projekata obnove i uređenja lokaliteta na teritoriji južne i zapadne Srbije, od kojih su najvažniji - put preko Radan planine koji spaja tri banje i Đavolju Varoš i Caričin grad u jednu turističku celinu a meštanima put skraćuje ѕa polovinu a započeti su radovi na parku Čukljenik u Lebanu, na mostu, trgu i amfiteatru u Bojniku dok su završena trim staza i letnja pozornica na citadeli Hisar u Prokuplju i uređen je park i put do brda Hisar u Leskovcu - rekao je Goran Vesić, ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture gostujući na TV PINK.

Vesić je rekao da su do sada završeni ”amfiteatar, trg i park u Ovčar banji, pristanište na jezeru Međuvršje na kome je završeno čišćenje od trave i trske i otpada, urađena je rekonstrukcija železničke stanice Ovčar banja, rekonstrukisana je pristupna saobraćajnica ka vrhu Kablara sa dva parkinga u dužini 1,5 kilometara, Prirodnjački centar i parking manastira Blagoveštenje".

Ministar Vesić je rekao da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odvojilo 1.4 milijarde dinara u budžetu za 2023. godinu za programe integralnog razvije zapadne i južne Srbije.

- Formirali smo Komisiju koju vodi moja pomoćnica Tanja Popović a koja je zadužena za realizaciju ovog programa. Na teriroriji opštine Čačak izgradićemo stakleni vidikovac na vrhu Kablara koji će biti prava tureistička atrakcija, a uredićemo centar Ovčar Banje. U Lučanima radimo most, a u Kraljevu pešačko – biciklistički most do srednjevekovnog grada Maglič. Srednjevekovni grad Maglič se rekonstruiše, a radićemo i kopiju srednjevekovnog sela koje će biti prava turistička atrakcija - rekao je Vesić i dodao:

- U Lebanu radimo biopostrojenje za preradu otpadnih voda sa botaničkom baštom, park Čukljenik i projekat rekonstrukcije Caričinog grada, a u Bojniku uređujemo centar ovog mesta i turistički centar Dobre vode. U Medveđi radimo kulturni centar Sijarinska banja, rimsko kupatilo i rekonstrukciju specijalne bolnice Gejzir. U Leskovcu gradimo skladišno distributivni centar za voće i povrće, a u Prokuplju kanalizaciju kroz projekat "Čista Srbija". U Kuršumliji gradimo vizitorski centar za Đavolju varoš i saobraćajnicu dužine 8 kilometara od Kuršumlijske banje do auto-puta.

Ministar Vesić je rekao da je politika predsednika Aleksandra Vučića razvoj svih delova Srbije i njihovo saobraćajno povezivanje.

- Predsedniku su podjednako važni auto-putevi, brze pruge, ali izgradnja vizitorskog centar Đavolja varoš, rekonstrukcija srednjevekovnog grada Maglič ili stakleni vidikovac na vrhu Kablara. Samo tako se Srbija razvija. Nema malih i velikih projekata jer svaki projekat koji Srbiju čini boljom je podjednako važan - rekao je ministar.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading