"OGOLJEN" Direktno, surovo kroz ljubav razbija tabu teme - Delo koje će vas sigurno podstaći na promenu
Foto: Privatna arhiva/Foto: Ustupljena fotografija

Ovaj talentovani mladić autor je knjiga: "U prolazu","Sečivo", "Zb(i)rka", "Dijagnoza" i zbirke "Ogoljen".

Mihajlo Vasiljević rodom je iz Sombora, sa ne tako srećnom životnom pričom.

U svojoj poslednoj zbirci „Ogoljen“ Mihajlo progovara o važnim društvenim pitanjima, nepravdama, ali ne, knjiga ne odlikuje mrakom, naprotiv. Obiluje buntom i ljubavlju, snovima o nekom boljem i srećnijem svetu.

Foto: Ustupljena fotografija

 

 

Tradicija baštini lepote naše srpske istorije, ali postoji i ona druga strana o kojoj se ćuti. Mladi pisac progovara baš o tim temama koje su za mnoge čak i danas tabu.

- Hteo sam da pored ljubavne poezije pokrenem i društveno teme - otkriva za Alo! Mihajlo i posebno ističe teme ženskih prava.

Ukoliko tragate za direktnim - ličnim, ali i surovim porukama koje će vas zasigurno razdrmati i pokrenuti na promenu, onda svakako ne smete zaobići Mihajlova dela.

Lični prečat, originalnost u delima je i više nego očigledna.

- Ima jedna pesma. Ona je o mojoj babi kako je htela da bude kuvarica. Njeni su joj rekli "Šta ćeš da budeš kuvarica udađeš se!" - istakao je Mihajlo za Alo! ukazujući da njegova dela nisu neka "negde tamo dešavanja", već ogoljena realnost koju svi proživljavamo.

Bitno je istaći da pored društvenih tema Mihajlova poezija pre svega odiše ljubavlju, jer upravo je ljubav kamen temeljac oko koje pisac gradi svoje snažne poruke i ukazuje na probleme koji su tu i sada i tiču se celog društva.

- Moje priče govore o ženskim pravima, o tome kako ne treba sve da se prenosi sa kolena na koleno - ali ističe i da je upravo na njegovoj generaciji ta obaveza da menja stare navike koje bi trebalo iskoreniti.

Mihajlo je prošle godine učestvovao i na 65. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga i tom prilikom predstavio svoju zbirku “Ogoljen”, čime se pohvalio na svom Fejsbuk profilu.

 

 

Pored poezije on piše i prozu, pa svakako treba obratiti pažnju i na njegova druga dela.

"U prolazu" - Ljubavna, mladalačka sa elementima drame i trilera, otkriva kako je kroz ljubav moguće rešiti životne probleme.

Viktor mora da osvoji svaku devojki koju poželi. A zatim mora da je povredi, jer ga je povredila ona koju voli. A šta se desi kada se susretne sa onom koju ne može da ima? Koju ne može da osvoji, povredi? Šta se desi kada se vrate demoni iz prošlosti?

Foto: Ustupljena fotografija

 

 

Mihajlo hirurški pogađa tabu našeg društva, što se možda najjasnije vidi u delu "Sečivo" koje govori o porocima među mladima.

- Jedna od tema je samopovređivanje. Tabu tema u našem društvu koja nije dovoljeno predstavljena mladima ni u školi ni generalno u društvu - ističe pisac za Alo!.

Foto: Ustupljena fotografija

 

 

Mihajlo Vasiljević , poznatiji kao mihajlovazbrka rođen je u Stanišiću, ima 25 godina i diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading