ISTORIJSKI REKORD Skupština grada Čačka usvojila budžet ''težak'' 7,2 milijarade dinara!
Turist expert Čačak

U Skupštini grada Čačka, posle dva dana rasprave, danas je usvojen rekordan budžet u istoriji ove lokalne samouprave, u iznosu od 7 milijardi i 220 milona dinara.

NASTAVLJA SE SJAJAN VIŠEGODIŠNJI TREND Usvojen budžet grada Кragujevca za 2023.godinu

"Glavni planovi za 2023. godinu su vezani za predškolske ustanove, vrtiće, školsko obrazovanje i povećanje stipendija. Zatim socijalna odgovornost prema najugroženijim kategorijama, ali i investicije koje nas očekuju, prvenstveno završetak radova na Zdravstvenom centru Ljubić, izgradnja pešačke zone u Ulici Župana Stracimira i izgradnja spomenika osnivaču grada Čačka na Gradskom trgu”, rekao je predsednik Skupštine grada Čačka, Igor Trifunović.

On je naveo da će u narednoj godini biti nastavljena izgradnja Bulevara vojvode Putnika, najveće saobraćajnice u užem centru Čačka, ali i najavio ulaganja u hirurški blok Opšte bolnice u Čačku.

"Sa ponosom predstavljamo naš grad kao Prestonicu kulture u Srbiji za 2023. godinu. Zajedno sa Vladom Srbije, više od 550 miliona dinara će biti uloženo što kroz infrastrukturna ulaganja, što kroz programske sadržaje koji nas očekuju. Subvencije za poljoprivrednike su na maksimalnom nivou za poslednjih desetak godina", kazao je Trifunović.

Pored usvajanja budžeta, na sednici su imenovani i direktori JP „Gradac” Milan Bojović i JKP „Moravac” iz Mrčajevaca Srđan Bošković.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading