GOLD GONDOLA – neobični most koji spaja ljude iz svih delova sveta
Foto: Promo/Opština Čajetina

Od početka rada, 11. januara 2021. pa do kraja 2022. godine zlatiborska gondola je prevezla blizu 470.000 putnika. Interesovanje za vožnju ovom atrakcijom ne jenjava ni nakon nepune dve godine rada. Turisti sa svih meridijana obavezno u svoj plan posete Zlatiboru uključuju vožnju najdužom panoramskom gondolom na svetu.

Kako su bezbednost, komfor i uživanje putnika Gold gondole uvek apsolutni prioritet, nametnula se i potreba za nabavkom dodatnih 18 kabina. Sa 54 kabine kapacitet je povećan na 72, čime su se značajno smanjili redovi i skratilo vreme čekanja. Samo u ovoj godini uloženo je preko 180.000.000,00 dinara u nabavku novih kabina, izgradnju nove stanice na Torniku i nadstrešnice na polaznoj stanici gondole i više od 200.000.00,00 dinara za upravnu zgradu. Sredstva su obezbeđena iz budžeta opštine i JP „Gold gondola Zlatibor“.

GOLD GONDOLA – neobični most koji spaja ljude iz svih delova sveta

Opština Čajetina

 

Za svaku turističku destinaciju je važno da se stalno razvija, unapređuje i inovirа i da sadržajima podiže atraktivnost. Iz uspešnog rada Gold gondole, dobre usluge i postavljanja novih standarda u turizmu, proizašle su i brojne nagrade koje inspirišu, ali i obavezuju da se postojeći kvalitet usluge u JP „Gold gondola Zlatibor“ podige na još viši nivo. Priznanja su potvrda kvaliteta, ali su i obaveza da se taj kvalitet održi i unapredi.

Dosadašnji rad Gold gondole obeležen je i velikim interesovanjem javnosti, medijskom pažnjom i obaranjem mnogih rekorda. Rekordne brojke pratila je dobra poslovna saradnja sa hotelima i javnim institucijama koja karakteriše poslovanje Gold gondole od početka rada, a ove godine dodatno je unapređena brojnim zajedničkim akcijama.

„Trudimo se da svakim danom, svakom aktivnošču, gondola dobije neku dodatnu vrednost kroz društveno odgovorne aktivnosti, besplatne ili komercijalne sadržaje. Važno je da dinamika promocije proizvoda postoji, a samim tim i interesovanje za gondolu raste. Ljubiteljima zabave i rekreacije na otvorenom, kako bi im boravak na gondoli bio još sadržajniji i zabavniji, ovog leta u ponudi su bile raznovrsne aktivnosti poput paraglajdinga, streličarstva, kreativnih radionica starih zanata, saveta za zdraviju ishranu, vežbi sa Čigotom i tjubinga. Trasu gondole obogatile su i instagramične tačke poput belih krila na Torniku i dva zlatna rama koji su brzo postali popularni i našli se na brojnim fotografijama korisnika društvenih mreža“, rekla je Bojana Božanić, direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“.

GOLD GONDOLA – neobični most koji spaja ljude iz svih delova sveta

Opština Čajetina

 

Za predstojeću zimsku sezonu u planu su mnogi noviteti, veliki broj sadržaja i iznenađenja za turiste svih genaracija. Naredne godine se planiraju i sadržaji poput katamarana na Ribničkom jezeru i električnih bicikala, zanimljive aktivne i edukativne radionice na stanicama, prelazak na solarnu energiju i završetak upravne zgrade.

Zlatiborska Gold gondola postala je most koji spaja ljude iz svih delova sveta. Gondola je most sa koga možete da vidite svu lepotu Zlatibora. Ovaj neobični most, najduži na svetu, sada je i svetski poznata atrakcija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading