Svečano zatvorena ISCon 2022 konferencija
Stefan Ličina

Prvu međunarodnu studentsku naučnu konferenciju ISCon u Banjaluci obilježila su tri dana kvalitetnih radionica, panela i predavanja. Po riječima organizatora, učesnici su imali priliku kročiti putevima nauke i tehnologije kroz iskustvo i stručnost a snažne poruke i veliki uspjesi inovatora, developera i inženjera podstakli su ih i ohrabrili da nastave putevima kreacije i bolje budućnosti.

Na svečanom otvaranju, ovom velikom skupu se obratio izvršni direktor za tehniku kompanije m:tel, Milan Aleksijević. “Kompanija m:tel oduvek pruža podršku tehničkim fakultetima, te svakako banjalučkom ETF-u, i ima uspešnu saradnju sa Savezom studenata koji su se odvažili da pokrenu ovakav važan skup. Sve tehnologije koje su ove godine izabrane kao naslovne teme konferencije, predstavljaju dobar deo onoga što kompanija m:tel već uspešno primenjuje u praksi kreirajući “pametni život” pomoću IoT rešenja. Ovde smo, dakle, upravo da podržimo i pomognemo naše buduće kolege i znanje koje treba da bude od opšteg interesa za svaku zajednicu“, istakao je tom prilikom Aleksijević

Svečano zatvorena ISCon 2022 konferencija

Stefan Ličina

 

Veliki broj studenata je prisustvovao predavanjima i panel diskusijama u kojima su učestvovali predstavnici kompanije m:tel i brenda Supernova. Srećni učesnici radionice o IoT rješenjima za građane i privredu su dobili i vrijedne poklone, a svi predavači su jasno izrazili zadovoljstvo zanimanjem studenata, budućih kolega, koji imali brojna stručna pitanja.

Odlična organizacija, veliki broj posjetilaca, mnogi projekti i ostvarene saradnje unutar ovogodišnjeg ISCon-a razlozi su da organizatori vrlo brzo planiraju aktivnosti za organizaciju ISCon 2023 konferencije. Već postoje planovi za novu konferenciju koja će ponuditi nove informacije, stručne predavače i zanimljive projekte.

Svečano zatvorena ISCon 2022 konferencija

Stefan Ličina

 

Svi učesnici ovogodišnje konferencije dobiće digitalne sertifikate a svi zainteresovani za buduće događaje mogu da pratie ISCon instagram nalog i adresu iscon.live i dobiju sva obavještenja na vrijeme.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading