RHMZ IZDAO UPOZORENJE Stiže snažni olujni vetar, udari orkanske jačine očekuju se u ovim delovima Srbije!
Alo/ Ilustracija

Slaba kiša očekuje se mestimično na zapadu i jugu zemlje. Jutarnja temperatura od -1 do 3, najviša dnevna od 7 do 11, u Timočkoj Krajini oko 4 stepena Celzijusa. Ujutru po kotlinama i dolinama reka južne i jugozapadne Srbije magla.

I u Beogradu danas umereno do potpuno oblačno, uz slab i umeren jugoistočni vetar koji će posle podne i uveče biti u pojačanju na umeren i jak. Jutarnja temperatura od 0 do 2, najviša dnevna oko 9 stepeni. Narednih sedam dana u košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlju imati povremeno i olujne udare, posebno u nedelju i ponedeljak ujutru.

Upozorenje RHMZ na jak vetar

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će umeren i jak vetar od večeras do ponedeljka, kao i sredinom sledeće sedmice imati olujne udare - preko 17 metara u sekundi, a na jugu Banata povremeno i udare orkanske jačine - preko 28 metara u sekundi.

RHMZ IZDAO UPOZORENJE Stiže snažni olujni vetar, udari orkanske jačine očekuju se u ovim delovima Srbije!

EPA

 

U Banatu je danas na snazi narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno.

Od danas do ponedeljka, 5. decembra i od srede, 7. do petka, 9. decembra duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, saopštio je RHMZ.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading