PRVI ČOVEK ODBRANE U POSETI AUSTRIJI Miloš Vučević sastao se sa ministarkom Taner, evo koja je njegova ključna poruka
Printscreen

Ministar Vučević ocenio je tom prilikom da su bilateralni odnosi između Srbije i Austrije na visokom nivou, stabilni i sveobuhvatni, uključujući i saradnju u oblasti odbrane. On je posebno zahvalio ministarki Taner na principijelnom stavu u pogledu očuvanja Grac formata koji, kako je ocenio, predstavlja odličan okvir za produbljivanje odnosa na svim nivoima.

I DALJE JE NAPETO, MNOGO JE OTVORENIH PITANJA Ministar odbrane Vučević o situaciji na Kosovu i Metohiji

Prema njegovim rečima, Austrija je jedan od najznačajnijih partnera naše zemlje među državama koje nisu članice NATO. Srbija, kako je naglasio, izuzetno ceni podršku Austrije u procesu evrointegracija regiona, kao približavanju u oblasti Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike Evropske unije. Vučević je izuzetno pozitivno ocenio kontinuirani doprinos koji Austrija daje regionalnoj stabilnosti angažovanjem u misiji KFOR na Kosovu i Metohiji.

 

 

Ministar Vučević je konstatovao da je napredak bilateralne vojne saradnje između Srbije i Austrije naročito vidljiv u oblasti atomsko-biološko-hemijske odbrane i vojnog obrazovanja te da postoji prostor za unapređenje saradnje i na drugim poljima.

Ministarka Taner istakla je važnost jačanja otpornosti na krize putem razvoja interoperabilnosti i unapređenja saradnje među državama Grac formata. Zapadni Balkan je, prema rečima austrijske ministarke, izuzetno važan za Austriju koja se zalaže za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Obe strane pohvalile su i organizaciju Regionalnog liderskog kursa koji je organizovan pod okriljem Grac formata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading