SLEDI OSETNA PROMENA VREMENA, PADAVINE I ZAHLAĐENJE Pogledajte detaljnu vremensku prognozu za narednih 10 dana
Alo

U ponedeljak jutro hladno, ponegde uz pojavu magle. Tokom dana pretežno sunčano i relativno toplo, osim u predelima gde se magla duže zadrži. Vetar slab ,a dnevni maksimum od +13 do +17 stepeni Celzijusa. U maglovitim predelima oko +9 stepeni Celzijusa, stoji u novoj vremenskoj prognozi meteorologa Marka Čubrila.

- U utorak posle hladnog i ponegde maglovitog juzra tokom dana postepeno povećanje oblačnosti i krajem dana ponegde nad zapadu i jugozapadu regiona pojava kiše. Vetar će biti južni i jugoistočni, a duž Jadraan jugu i jačanju. Temperature znatno iznad proseka za ovaj deo godine i trebale bi se kretati od +14 do +18 stepeni Celzijusa - kaže Čubrilo.

Kako se navodi, od srede će ka nama sa jugozapada doći do prodora vlažnog i nestabilnog vazduha sa Atlantika, dok će se po istočnoj periferiji anticiklona koji će se izmestiti ka širem prostoru Skandinavije spuštati osetno hladniji vazduh.

- Za naredni vikend ima izgleda da i neke nizije, posebno na severu i istoku regiona dobiju prolazne snežne padavine ali u ovom momenntu se formiranje snežnog pokrivača ispod 700 metara nadmorske visine ne očekuje - najavljuje meteorolog.

U sredu maksimumi i dalje visoki, ali u postepenom padu, a u četvrtak od +5 do +12 stepeni Celzijusa, dok bi za sledeći vikend mogli biti od +1 do +9, a na istoku Srbije možda samo oko 0 stepeni Celzijusa.

Od četvrtka će biti i vetrovito, prvo uz pojačan, severozapadni, a od petka uveče severoistočni i istočni vetar. Duž Jadrana jugo i bura, stoji u prognozi.

- Ono što je bitnije od snega i zahlađenja jesu trenutno projektovani padavinski totali koji se nad velikom delom regiona kreću preko 40mm,a često i preko 50mm taloga. U koliko se ovakvi proračuni održe ovo će biti kraj dugotrajnje jesenje suše i ko ima bilo kakvog posla na otvorenom neka to što pre završi - kaže Čubrilo, i dodaje:

- Oko 23.11. bi trebalo biti suvo, stabilno ali prohladno, posebno na istoku regiona gde bi moglo biti i hladnije od proseka.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading