OLAKŠICE ZA STUDENTKINJE TRUDNICE, IPAK VAŽE Građevinski fakultet omogućava studentske beneficije za buduće majke i roditelje
Alo/Privatna arhiva

 

Građevinski fakultet saopštio je danas da primenjuje preporuke iz Zaključka Vlade Srbije kojom se visokoškolskim ustanovama preporučuje da se studentkinjama trudnicama i studentkinjama i studentima koji su roditelji daju posebne olakšice tokom studiranja.


Fakultet se oglasio saopštenjem nakon što su pojedini mediji pisali da je jednoj studentkinji tog fakulteta koja je postala majka pri povratku na fakultet rečeno da olakšice za mlade roditelje studente još ne važe.

Građevinski fakultet navodi da se to dogodilo samo u tom slučaju, koji smatraju nesporazumom, a koji se, napominju, lako mogao izbeći "da je studentkinja podnela molbu za ostvarivanje prava po osnovu Zaključka Vlade".

 

DIPLOME POSKUPELE ZBOG RATA U UKRAJINI! Cena dokumenta o završenom studiranju skočila 40 odsto



Poručuju u saopštenju da će razmotriti svaki pisani zahtev studentkinja i studenata za ostvarivanje ovih prava, a da bi predupredili slične situacije pozivaju sve studentkinje i studente iz navedene kategorije da pravovremeno podnesu molbu koja će biti rešena u njihovom najboljem interesu i u najkraćem mogućem roku.

Građevinski fakultet navodi da je i do sada odobravao povoljnosti trudnicama, kao i studentima koji su tokom studiranja postali roditelji, što između ostalog uključuje odobrenje statusa mirovanja, polaganje ispita van redovnih ispitnih rokova, produžetak rokova za završetak studija, umanjenje ili oslobađanje plaćanja školarine...

Navode i da ostaju posvećeni jednom od svojih strateških opredeljenja, a to je da daju maksimalnu podršku svim svojim studentima, te da će s posebnom pažnjom ubuduće starati o pravima koleginica i kolega koji u toku studiranja postanu roditelji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading