ŠTETA 70.000 EVRA, ZAMALO STRADALO 23 ŠTIĆENIKA Apel! Udruženje građana Preobraženje moli za pomoć posle požara u domu za rehabilitaciju zavisnika
Foto: privatna arhiva

Kako je za Alo! otkrio Božidar Dragutinović, predsednik Udruženja građana Preobraženje koje brine o domu, šteta je ogromna. Najgore je što je 14 od 25 štićenika moralo da napusti kamp u selu Dvorska, kod Krupnja.

- Istraga je u toku, kao uzrok su isključeni ljudski nemar i kvar na instalacijama. To je sve što mogu da kažem. Šteta je ogromna, oko 70.000 evra. Trenutno nemamo ni kupatilo. Od 25 štićenika koliko ih je u domu, kod nas je ostalo njih 11, ostale, mahom one na početku terapije, morali smo da pošaljemo kućama - objasnio je Dragutinović.

ŠTETA 70.000 EVRA, ZAMALO STRADALO 23 ŠTIĆENIKA Apel! Udruženje građana Preobraženje moli za pomoć posle požara u domu za rehabilitaciju zavisnika

Foto: privatna arhiva

 

Nemoćni da sami pomognu zavisnicima, roditelji mole da ih što pre vrate nazad. - Vape da ih primimo, makar spavali na dušecima u dvorištu - naveo je Dragutinović i dodao da su pomoć zasada dobili od prijatelja i nekoliko roditelja štićenika.

- Kod nas ima momaka iz cele Srbije, najviše iz Beograda, Obrenovca, Ivanjice, Valjeva. Bilo je i stranaca iz Kanade, Australije. Najveći donatori su nam upravo roditelji štićenika - ispričao je Dragutinović i apelovao na sve koji to mogu, da pomognu.

Hrvat prešao u pravoslavlje

- Kod nas je i štićenik iz Hrvatske koji je nedavno primio pravoslavlje. Ali, pošto je strani državljanin, moraće uskoro da izađe iz zemlje, pa će se opet vratiti. Mi se već 17 godina na razne načine bavimo problemom svih vidova zavisnosti, a glavna delatnost nam je borba protiv narkomanije - rekao je Dragutinović.

RAČUN ZA POMOĆ

Komercijalna banka: 205-250668-28

E-mail: preobrazenjesrb@gmail.com

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading