ZLATIBORSKA GONDOLA POSTALA SLAVNA Dobila svojih pet minuta na svetskoj televiziji Nacionalna geografija
Rina

Najveća turistika atrakcija zlatiborska “Gold gondola” doživela je slavu svetskih razmera. Ona je predstavljena kao pravo građevinsko čudo u emisiji “Evropa odozgo” na kanalu Nacionalne geografije. Gledaoci svetski poznatog kanala upoznati su sa glavnim karakteristikama zlatiborske žičare i lepotama Zlatibora.

 „Ovo je najduža panoramska gondola na svetu i posebno graditeljsko delo. Gondola je zahtevala 18 kilometara sajli, težine 170 tona, kako bi se premostila orgomna razdaljina, a njihovo postavljanje zahtevalo je 36 stubova, što je duplo više od većine ovakvih sistema. Toranj gondole se nalazi na visini od skoro 1500 metara, što nudi jedinstven pogled na dolinu ispod“, navodi se u emisiji.

ZLATIBORSKA GONDOLA POSTALA SLAVNA Dobila svojih pet minuta na svetskoj televiziji Nacionalna geografija

Rina

 

 

Snimci su napravljeni krajem prošle godine na temperaturi od minus 20 stepeni.

U nizu najatraktivnijih delova Srbije predstavljenih u emisiji, najduža gondola na svetu dala je svoj doprinos kao jedan od najmodernijih projekata koji je postavio nove standarde turizma ne samo kod nas nego i u svetu.

- Veliko nam je zadovoljstvo što je naša zlatna gondola, koja je ostvarila višedecenijski san meštana Opštine Čajetina, predstavila zlatiborski kraj i Srbiju u najlepšem svetlu - kazali su za RINU u JP "Gold Gondola".

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Istina

20.09.2022 14:11

Juče sam na Nacionalnoj geografiji gledao tu emeisiju i zaista bio iznenađen koliko su lepo govorili ne samo o gondoli nego o Srbiji kompletno. Posebno mi je zapalo za oko sa koliko hvale su govorili o Beogradu na vodi, njegovom značaju i lepoti. Opoziciona elita i gradonačelnik u pokušaju Vladeta Janković su verovatno poludeli od muke zbog onoliko komplimenata za BW ... Oni bi da ga ruše jer kažu da je ruglo