"VOJNIČKA PASULJIJADA" U VETERNIKU Učesnik u ovogodišnjem takmičenju i gradonačelnik Vučević sa svojom ekipom “Sparta” (FOTO)
Foto: Printscreen/instagram

Ono po čemu je ovogodišnja Pasuljijada značajna jeste što je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević regularan učesnik u takmičarskom programu i sa svojom ekipom “Sparta” bori se da ponese nagradu najboljeg.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić takođe prisustvuje manifestaciji i kako ističe, nastaviće i dalje da je podržava, jer ona predstavlja negovanje tradicije i kulturnog nasleđa našeg naroda.

-Danas smo u Veterniku na sedmoj vojničkoj pasuljijadi, tradicionalnoj pasuljijadi u jednom od najlepših novosadskih naselja. Grad podržava već dugi niz godina pasuljijadu u Veterniku. Takođe, rekao bih da ovo nije samo jedan vid jela zbog koga smo se danas ovde okupili, ovo je manifestacija koja simbolizuje jedno jedinstvo i zajedništvo, međusobnu zajedničku snagu u jednom zajedničkom okupljanju. Takođe, ovo je jelo koje nas je sačuvalo i odbranilo u teškim vremenima, jelo koje je jedno od najpopularnijih među našim porodicama i na taj način ga proslavljamo upravo ovde – rekao je Đurić.

Foto: Printscreen/instagram

 

Pored takmičarskog programa, ovogodišnja pasuljijada ima i humanitarni karakter, a ujedno predstavlja jedinstvo dobrog druženja gostiju manifestacije sa takmičarskim ekipama.

-Bez obzira da današnje vremenske uslove, imali smo mali broj odustajanja. Danas očekujemo veliki broj građana da prođu ovuda. Pobednika će odlučiti nepristrasni žiri sačinjen od kuvara i vojske Prve kopnene brigade Srbije – rekao je Milan Balać, organizator manifestacije.

ŠTA SVE VUČEVIĆ OSTAVLJA U NASLEĐE NOVOSAĐANIMA Tokom decenije sa njim na čelu, Novi Sad od sumorne prestonice sa propalom privredom transformisan u poželjan investicioni centar!

Pasuljijada u Veterniku je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih u čitavoj Srbiji. Očekuje se da ove godine, kao i svake prethodne, manifestaciju poseti preko 4.000 ljudi.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading