Krkobabić u poseti Dimitrovgradu: Kako je oživela ulica u Željuši? (FOTO)
Foto: Beta/Saša Đorđević

I naravno minibus koji ih povezuje sa centrom opštine“ izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetivši opštinu Dimitrovgrad u Pirotskom upravnom okrugu “Ljudi iz opštine su spremni da zajedno sa onima koji žele da dobiju krov nad glavom traže kuće i to daje rezultat“ dodao je Krkobabić.

Ministar Krkobabić je nakon sastanka sa rukovodstvom opštine na kome su sumirani rezultati uspešno realizovana sva četiri programa Ministarstva za brigu o selu u opštini Dimitrovgrad, pošao u vožnju redovnom linijom minibusa za prevoz seoskog stanovništva, kupljenim sredstvima iz jednog od programa. Do sada je kupljeno 35 minibusa koji najugroženijim opštinama omogućavaju prevoz seoskog stanovništva iz sela u selo ili u opštinsko sedište.

Na stajalištu je najviše dece i starijih meštana. „Pre nego što smo dobili ovaj minibus morao sam preko nedelje da spavam kod babe, da bih bio bliži školi, jer je selo u kome živim udaljeno više kilometara“ izjavio je desetogodišnji Jovan Petrov.

Biće značajnog povećanja plata i penzija - Alo.rs

Zahvaljujući programu dodele praznih seoskih kuća u Pirotskom okrugu ukupno 33 seoske kuće imaju nove vlasnike. Ministar se prvo zaustavio u selu Željuša, koje je od prošle godine, zahvaljujući ovom programu, bogatije za četiri porodice, od kojih su tri u istoj ulici, a za još dve kuće poslate su prijave na konkurs.

„Ova ulica je pre dve godine bila pusta, bez uličnog osvetljenja i asfalta. Danas, zahvaljujući ovom programu, doselile su se tri porodice koje zajedno imaju osmoro dece. Sada je to potpuno drugačiji kraj“ izjavio je predsednik opštine, Vladica Dimitrov.

Ministar je posetio dom samohrane majke blizanaca Jelenu Ranđelov koja na svojih pet ari okućnice uzgaja papriku, a pravi i proizvode od nje.

“Već 30 godina sam podstanar i sasvim sigurno nikada ne bih skupila dovoljno novca za svoj krov nad glavom. Moj san se sada ostvario“ izjavila je iskreno Jelena.

U istom selu, Željuša, od 2018. godine radi i zadruga „Stara Pojata“ kojoj je iz poznatog programa finansijske podrške zadrugama istog Ministarstva, dodeljeno 5,7 miliona dinara za savremenu tehnološku liniju za pečenje paprike. Zahvaljujući ovoj investiciji zadruga proizvodi i plasira na tržište kvalitetan ajvar kao finalni proizvod.

Osvanula neobična umrlica u Srbiji! - Alo.rs

Ministar Krkobabić je posetu Dimitrovgradu završio u selu Lukavica obišavši porodicu Nine Georgijev i Davida Mladenovića koji u svom novom domu od 69m2 i okućnicom od oko pet ari žive sa svojom trinaestogodišnjom ćerkom.

Četvrti program realizovan preko konkursa Ministarstva za brigu o selu, u ukupnom novčanom iznosu od milion dinara je manifestacija „Miholjski susreti sela“, organizovana prošle i ove godine kojom je dodatno pospešeno oživljavanje sela kulturnim i sportskim sadržajima.

UPOZORENJE 1. STEPENA ZA SRBIJU, NA SNAZI NARANDŽASTI METEOALARM - Alo.rs

Opština Dimitrovgrad donela je odluku da, povodom dana Opštine 21. septembra 2022. godine, dodeli Ministarstvu za brigu o selu i ministru Milanu Krkobabiću „Priznanje za poboljšanje kvaliteta života u selima sa teritorije opštine Dimitrovgrad“. Priznanje će biti uručeno na svečanoj sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad.

Pratite nas i na Telegramu!

 

Komentari (0)

Loading