UPOZORENJE 1. STEPENA ZA SRBIJU, NA SNAZI NARANDŽASTI METEOALARM Pred nama grad praćen olujom!
Foto: Alo/Masanori Jošida

Upozorenje se odnosi na 16. i 17. septembar i danas će „biti promenjivo i u većem delu zemlje nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno biti praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme“.

- Na području Beograda promenljivo i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji će posle podne i uveče biti intenzivniji kada se u pojedinim delovima grada očekuje količina padavina veća od 20 mm za kratko vreme, uz mogućnost pojave grada i kratkotrajno jakog i olujnog vetra – objavljeno je na sajtu RHMZ.

Sutra, meteorolozi poručuju, da se grmljavinski procesi očekuju još na jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima kiša koja će, uz zahlađenje i jak i olujni severozapadni vetar, biti intenzivnija uveče i u noći ka nedelji 18. septembra.

Na snazi narandžasti meteo alarm

Za veći deo Srbije je na snazi narandžasti meteo alarm, dok su ostali delovi pod žutim upozorenjem.

Žuti alarm znači da vreme potencijalno može biti opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ukoliko neko planira aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Narandžasti upozorava na opasno vreme i znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

- Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteroloških uslova. Pratiti savete koji daju nadležne državne službe – objašnjavaju meterolozi.

Narandžasti alarm zahvata Vojvodinu, Beograd, zapadnu Srbiju, Šumadiju, jugozapadni deo zemlje i Pomoravlje, a žuti istočnu i jugoistočnu Srbiju i KiM.

 

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading