MINISTAR VULIN: Ako put Srbije u Evropsku uniju određuje Hrvatska, onda da se na vreme vratimo sa tog puta
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarisao je navode hrvatskih funkcionera da će Hrvatska uticati na pregovore Srbije sa EU zbog toga što je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv četvorice hrvatskih oficira koji se terete da su u avgustu 1995. godine raketirali kolonu srpskih izbeglica na Petrovačkoj cesti u kojoj su stradala i deca.

-Pošto smo ćutali o Jasenovcu dočekali smo da se zločin ponovi u Oluji. Pošto se hrvatski narod nikada nije izvinio za ustaške koljače, dočekali smo da Srbe kažnjavaju, jer tražimo pravdu za pobijenu decu na Petrovačkoj cesti. Evropska unija bi morala da se izjasni da li će odustajanje Srbije od potrage za pravdom biti uslov za članstvo u EU kao što govore funkcioneri Hrvatske, poručio je ministar u saopštenju.

VULIN I LAVROV U MOSKVI Sastanak zakazan za 22. avgust

On se pita da znamo da li su u Evropskoj uniji zločini prema Srbima dozvoljeni i da li su to te evropske vrednosti o kojima nam govore zbog kojih treba da priznamo Kosovo, ukinemo Republiku Srpsku i uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji?

-Ako put Srbije u Evropsku uniju određuje Hrvatska, onda da se na vreme vratimo sa tog puta, zaključio je ministar Vulin.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv četvorice hrvatskih pilota koja ih tereti za ratni zločin nad civilima tokom akcije "Oluja".

Predsednik hrvatskog parlamenta Gordan Jandroković rekao je da Zagreb odbacuje optužnicu protiv hrvatskih pilota koja je podignuta u Srbiji i da će Hrvatska "zaštititi svoje građane".

"Srbija podizanjem optužnice protiv hrvatskih pilota pokušava da skrene pažnju sa svojih problema. To što oni rade ne doprinosi ni na koji način poboljšanju naših bilateralnih odnosa'''', rekao je Jandroković, prenosi Hina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading