VULIN U NOVOM SADU Uručio ključeve stanova pripadnicima snaga bezbednosti
Tanjug

On je, navedeno je u saopštenju MUP-a, istakao da pripadnici bezbednosnih snaga Srbije čine našu zemlju bezbednom i vrednom življenja.

"Svi vi činite ovu zemlju bezbednom, vrednom življenja, vrednom odbrane, vrednom ponavljanja. Predsednik Aleksandar Vučić je prvi srpski predsednik koji je pristupio rešavanju stambenih pitanja pripadnika službi bezbednosti na organizovan način. Predsednik Aleksandar Vučić je prvi srpski predsednik koji je kao sistem postavio rešavanje stambenih pitanja pripadnika službe bezbednosti", rekao je ministar Vulin.

Izrazio je ponos i zadovoljstvo što je deo Vlade koja je pokrenula i realizovala izgradnju stanova za pripadnike bezbednosti.

"Ponosan sam što sam deo Vlade koja je radila na tome, ponosan sam što vidim da ono što je nekad bio samo daleki, magloviti san kome su se često smejali, u koga su često sumnjali je java i to java koja čini da život bude bolji, da dece bude više, da porodice budu srećnije. A to je smisao svakog života i to je mera uspeha svake vlade", rekao je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova je poručio da država Srbija može da računa na svakog pripadnika službe bezbednosti u najtežim vremenima.

"Teška su vremena pred nama. Ne znamo šta će nam doneti Kurtijevo ludilo. Ne znamo šta će nam doneti ludilo svih onih koji bi hteli od mirnog i stabilnog života da naprave pakao. Ne znamo šta nam donose budući dani, ali znam, država Srbija može da računa na svakog od vas, na svakog pripadnika službe bezbednosti. Ovo je samo jedan od načina da pokažemo da i vi možete da računate na svoju Srbiju i da kakvi god dani budu bili pred nama, koliko god bude bilo teško, koliko god budu pokušavali da pokvare, unište, naruše mir i stabilnost za koji smo se borili i za koji se borimo, da će uvek biti onih koji će svoju Srbiju čuvati, i koji će Srbiju sačuvati, a da će vaše porodice biti zbrinute, biti sigurne i da ćete moći uvek da se posvetite onome što iskreno volite - čuvanju vaše zemlje i čuvanju vašeg naroda", kazao je Vulin.

Naglasio je da Srbija izuzetno poštuje svakog ko čuva njen mir i stabilnost.

"Srbija poštuje svakog onog ko čuva njen mir, ko čuva njenu stabilnost, ko čuva njenu bezbednost. Svi zajedno, na čelu sa predsednikom Vučićem, daćemo sve od sebe da Srbija ostane sigurna, mirna i stabilna i da tako sačuva i mir i stabilnost na Balkanu. Za mir je potrebno dvoje, a za rat jedna budala. Nadam se da će biti dovoljno razuma da ta jedna budala ne naruši svima nama mir. Danas da se radujemo, ali nijedan dan da ne prođe da ne mislimo i ne brinemo o našoj Srbiji", poručio je ministar Vulin.

Na svečanosti povodom dodela ključeva stanova prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je čestitao pripadnicima snaga bezbednosti na useljenju u nove stanove.

Vučević je najavio da će zbog velikog interesovanja biti nastavljena izgradnja stanova u Novom Sadu.

"Ovde je izgrađeno 1.972 stana za pripadnike Vojske Srbije, policije Srbije, Bezbednosno-informativne agencije, pravosudne straže, za ljude čiji su najbliži srodnici dali život za otadžbinu i ljude koji su vojni invalidi i koji su plativši najskuplju cenu svakako zadužili otadžbinu da im se bar na jedan način oduži", naveo je Vučević.

Izrazio je uverenje da će se nastaviti sa izgradnjom stanova za pripadnike službi bezbednosti u Novom Sadu, s obzirom na to da vlada veliko interesovanje za njih.

Smatra da se na ovakav način motivišu pripadnici bezbednosnih službi da još savesnije obavljaju svoj posao.

"Verujem da se time menja ne samo stanje u društvu, nego i poruka i odnos prema ljudima koji čuvaju sve nas, sve građane Srbije, čuvaju naše granice, čuvaju naše nebo, staraju se o bezbednosti, a ovim, ako mogu da kažem, ne samo da ćemo se odužiti, nego ćemo ih donekle i obavezati da to rade još bolje ili još savesnije", istakao Vučević.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ANA

19.08.2022 17:21

Mogli ste bar jedno drvo zasaditi... inace sve pohvale.