KRKOBABIĆ NA MIHOLJSKIM SUSRETIMA SELA: Merošina je probuđena, primer uspešne saradnje Vlade Srbije i lokalne samouprave
Foto: Beta/Saša Đorđević

„Merošina je probuđena! I zadruge i kuće sa novim mladim ljudima, obezbeđen prevoz, a evo nas i na Miholjskim susretima sela. U pripremi su i veliki infrastukturni projekti, putevi, vodovod i kanalizacija. Ovo je primer uspešne saradnje Vlade Republike Srbije, Ministarstva za brigu o selu i lokalne samouprave,“ - izjavio je danas Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu prilikom otvaranja manifestacije Miholjski susreti sela u Merošini. 

Ministar je posetu Merošini započeo radnim sastankom sa rukovodstvom Opštine Merošina kome je prisustvovao i član Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, agroekonomista Milan Prostran,  na kome se govorilo o praktičnim rezultatima programa Ministarstva za brigu o selu koji su sprovedeni u opštini ali i o daljim planovima za razvoj merošinskih sela. 

Ministar se potom uputio u selo Balajnac, gde je otvorio manifestaciju „Miholjski susreti sela“. U ime žitelja 27 merošinskih sela, zamenica  predsednika  opštine Merošina, Emilija Petković uručila je Milanu Krkobabiću, ministru za brigu o selu plaketu – zahvalnicu za doprinos razvoju ove opštine.

„Ministarstvo za brigu o selu je sprovelo sva četiri programa u opštini Merošina, osam napuštenih kuća je dobilo nove žitelje: četiri porodice sa ukupno osmoro dece i četiri mlada poljoprivrednika su sada imaju novi dom.  Odobrena su nam sredstva za kupovinu minibusa koji će prevoziti školarce, sportiste i najstarije meštane iz zabačenih sela do centra opštine gde mogu da zadovolje se svoje potrebe koje do sada nisu mogli. Značajnim bespovratnim sredstvima Ministartva za brigu o selu pomognute su četiri zadruge koje čine okosnicu budućeg privrednog razvoja naše opštine. Takođe dobili smo sredstva za organizaciju Miholjskih susreta sela – manifestacije koja omogućava ljudima iz svih 27 sela da se susreću, upoznaju, druže i lepo zabave. Meštani merošinskih sela i mladi i stari osećaju snažnu podršku koju nam je u ime Republike Srbije, u ime predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Rebuplike Srbije, pružio ministar Milan Krkobabić, i to nama zaista mnogo znači posebno jer budi nadu i stabilnost koja će, verujem, mlade motivisati da ostanu da žive u selima, ovde na jugu Srbije“  izjavila je Emilija Petković, zamenica predsedika Opštine Merošina. 

Nakon prigodne dobrodošlice, himne i kola, Miholjski susreti sela nastavljeni su sportskim nadmetanjem u tri discipline: povlačenje konopca, bacanje kamena s ramena i skakanje u džakovima.

 

Komentari (0)

Loading