BRUKA! Čovek koji je prevario svoje klijente, sad je u tajkunskim medijima glavni “ekspert za energetiku”
Printscreen

Tajkunski list Danas nastavlja da laže i širi paniku među narodom! Nakon što su preneli lažnu vest hrvatskog portala da Srbiji prete restrikcije struje, sada pozivaju “stručnjake” koji “nisu sigurni da ćemo to izbeći”, iako je EPS odlučno demantovao ove navode i saopštio da ne planira restrukcije struje.

Tako su za komentar pozvali “eksperta za energetiku” Velimira Gavrilovića, koji je pričao o, kako navodi, “nedomaćinskom i nestručnom” poslovanju EPS-a, naravno, bez ikakvog utemeljenja.

– Da se EPS-om rukovodilo kao u prethodnim decenijama, koje takođe nisu bile idealne ali je bilo domaćinskog odnosa, remonti su vršeni na vreme, ugalj obezbeđen – domaća kompanija sada bi i sa minimalnim viškovima proizvodnje ostvarila istorijski profit. Samo podatak da su se cene na otvorenom tržištu kretale od 40 do 60 evra za megavat sat, a da su sada preko 100, dostižu u pojedinim periodima i 300, 400 evra što je povećanje i do 800 odsto, govori da smo propustili jedinstvenu, neponovljivu priliku da domaću kompaniju postavimo na zdrave osnove – kazao je on.

DRŽAVA VAM DAJE I DO 420.000 DINARA Prijavite se i smanjite račun za struju! Treba da ispunite ove uslove, a evo ko ima prednost

Zanimljivo je da je Danasov “stručnjak” bio direktor firme Energia Gas & Power, koja je prošle godine izgubila licencu za snabdevanje strujom i bankrotirala je. Ova firma je prethodno svojim kupcima, hiljadama malih i srednjih industrijskih potrošača nudila jeftiniju energiju od ostalih. Potom bi, nakon što bi ugovor bio sklopljen, obavestila o jednostranom povećanju cene za 75 odsto.

Pošto ni to nije bilo dovoljno da pokrije njihove pogrešne špekulacije sa cenama, jer su mislili da će cena dalje padati, a ne rasti, na kraju su sve svoje potrošače pustili niz vodu, da se snalaze na tržištu! Naravno, po višestruko većim cenama. U tom procesu su ojadili i banke za nekoliko miliona evra u izdatim garancijama.

Skandalozno je da Gavrilović nakon svega priča o “nedomaćinskom i nestručnom poslovanju” i “propuštenoj istorijskoj šansi”, a još sramnije koga tajkunski Danas predstavlja kao relevantnog sagovornika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading