SRBIJA ZIĐIN MAJNING Rudarstvo za bolje društvo
Siđing Mining
 
SRBIJA ZIĐIN MAJNING Rudarstvo za bolje društvo

Siđing Mining

 

Savremena tehnologija, industrijska oprema i optimizacija procesa visokog standarda omogućili su kompaniji Srbija Ziđin Majning da se za samo tri i po godine poslovanja i nepunih godinu dana proizvodnog rada, nađe na vrhu liste domaćih izvoznika. Želja je da se i ubuduće primenom najboljih praksi u rudarstvu i modernih tehnologija, osigura dugoročno uspešno poslovanje, koje će, uz poštovanje uspostavljenih standarda, pratiti kvalitetan rad, održiv rast i razvoj.

Plan je da postane vodeća evropska rudarska kompanija u pogledu: niske emisije ugljenika, ekologije, društvene odgovornosti, zdravlja, bezbednosti i održivog razvoja i da se investicije u razvoj zelenog rudnika, od do sada uloženih 466 miliona USD nastave, kontinuiranim ulaganjem u ekologiju za koju je izdvojeno 65 miliona USD, a planirana su i dodatna godišnja ulaganja od 3,5 miliona USD. U postupku ozelenjavanja, koje se od početka, sprovodi sukcesivno, zasađeno je 8400 visokog i niskog rastinja i šumskog drveća. U planu je da bude posađeno još 4000 sadnica drveća i 70 ha trave. Da rudnik “Čukaru Peki” postane zelena oaza, doprineće i uređenje 15 parkova povezanih pešačkim stazama.

SRBIJA ZIĐIN MAJNING Rudarstvo za bolje društvo

Siđing Mining

 

Od početka rada, kompanija je u nastojanju da ostvari dugoročan pozitivan uticaj i omogući kontinuiran razvoj za dobrobit države i društva. Prioritetan pravac predstavlja pomoć zajednici kojoj pripada, a posvećenost ljudima i društvu glavni je pokretač svih inicijativa na polju njenog društveno odgovornog poslovanja. Glavni motiv delovanja su dugoročna ulaganja koja će omogućiti bolje uslove života sadašnjih i budućih generacija i doprineti zajednici da se kvalitetno sveukupno razvija.

 

Projektima koje je realizovala u okviru Programa podrške zajednici: zaštita životne sredine i rekultivacija, razvoj sela, lokalnog preduzetništva i otvaranja novih radnih mesta, obrazovanja i dobrobiti dece, do sada je uloženo 285 miliona dinara.

SRBIJA ZIĐIN MAJNING Rudarstvo za bolje društvo

In Focus studio

 

Osim infrastrukturnih ulaganja, poput izgradnje vodovoda, vrednog million evra, kao i u obnove i održavanja seoskih saobraćajnica, kompanija je, prepoznajući značaj obrazovanja za dugoročan i održiv razvoj, inicirala i podržala projekte usmerene na poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova, a posebnu pažnju poklanja i deci, pružajući im podršku u odrastanju.

SRBIJA ZIĐIN MAJNING Rudarstvo za bolje društvo

Siđing Mining

 

Petogodišnjim projektom “Za budućnost”, vrednim oko 30 miliona dinara godišnje, omogućena je nabavka udžbenika za đake viših razreda osnovnih škola i rančeva za sve borske osnovce. Uz donaciju za renoviranje fiskulturne sale, kupovinu nameštaja za borski vrtić, podržani su i brojni naučni programi i festivali. Kompanija svesrdno pomaže i rad ostalih ustanova, organizacija, udruženja, pruža podršku preduzetništvu, a tako će nastaviti i ubuduće.

 

U skladu sa opredeljenjem kompanije „Rudarstvo za bolje društvo“ i vrednošću da „Harmonija rađa bogatstvo“, želja kompanije je da zajedničkim snagama stvori bolju budućnost za sve, jer su pozitivne promene u lokalnoj zajednici, održivi razvoj i napredak najveća motivacija i nagrada.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading