NISU IM VAŽNE SRPSKE ŽRTVE Bošnjaci ponovo bojkotovali komemorativnu sednicu
Foto: Printscreen

Sednici, koja je održana povodom obeležavanja stradanja Srba i Bošnjaka iz te opštine u ratu od 1992. do 1995. godine, od šest bošnjačkih odbornika prisustvovao je samo predsednik Skupštine opštine Salko Tursunović.

Ostali bošnjački odbornici bojkotovali su sednicu sa obrazloženjem da je, umesto Tursunovića, koji je bio odsutan zbog lečenja, pozivnicu potpisao potpredsednik Skupštine opštine Miloš Milovanović.

Srbi slave, milogorci spremaju kontraudar - Alo.rs


Načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić rekao je da su srpski odbornici danas poslali poruku da poštuju sve žrtve kojima su odali poštu, dok je, kako je ocenio, bošnjačka strana necivilizacijski propustila priliku da to učini, politizujući i svoje i tuđe žrtve.

On je istakao da sadašnja bošnjačka garnitura u lokalnoj vlasti u Srebrenici želi da određuje čije žrtve treba poštovati, iako je odluka o tome doneta u mnogo složenijim uslovima, kada su skoro svi odbornici bili ratni veterani.

"Taj skupštinski sastav je zaključio da su zločini počinjeni i žrtve bile na svim stranama i da ih se treba sećati i odavati im poštu, što sadašnji bošnjački predstavnici opstruišu. To je žalostan i necivilizacijski odnos prema žrtvama", ocenio je Grujičić.

ŠEŠELJ IZAZVAO ŠOK, JOVANA JEREMIĆ NIKAD TIŠA Prvi sam razotkrio ko je organizovao streljanje u Srebrenici - Alo.rs

Prema njegovim rečima, prošlost se ne može promeniti, ali se moraju stvarati koncepti za budućnost i bolji život.

Grujičić je istakao da svako ko je činio zločine u ime bilo koga treba da odgovara i da je kao načelnik opštine spreman da pruži podršku svim institucijama koje na zakonit i pravedan način tragaju za istinom i pravdom.

On je rekao da su ovo za sve Srebreničane dani puni tuge i bola i da su prisutne pojačane emocije, te da treba sačuvati dostojanstvo i civilizovano odati počast svim nevino ubijenim žrtvama od 1992. do 1995. godine.

Svesni velikih ljudskih stradanja u srebreničkoj opštini, odbornici su 2005. godine zaključili da su u toj opštini stradali pripadnici bošnjačkog i srpskog, ali i ostalih naroda, i od tada se svake godine 10. jula održava komemorativna sednica lokalnog parlamenta i odaje pošta svim nevino nastradalim Srebreničanima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading