NOVI EXIT, NOVE MUKE NOVOSAĐANA Posetioci sa Zapada već godinama uništavaju i prljaju grad, dok se komunalci bore da počiste smeće iza njih
JKP ČISTOĆA NOVI SAD

Exit festival biće danas zvanično otvoren, a organizatori očekuju da će za četiri dana ovaj događaj posetiti više od 200.000 ljudi. Na Petrovaradinskoj tvrđavi očekuje se dolazak posetilaca iz najmanje 100 zemalja, među kojima, osim domaće i regionalne publike, prednjače gosti iz Holandije, Nemačke, Velike Britanije, Mađarske i Turske.

Nažalost, Novosađani će i ove godine, imati priliku da svedoče prljanju i uništavanju njihovog grada. Posetioci koji dolaze sa Zapada su i prethodnih godina pokazali da nemaju nikakvog obzira prema domaćinima i Novom Sadu, pa smo tako svi imali priliku da gledamo kako posle svake večeri dok traje festival, iza sebe ostavljaju gomile smeća koje gradske komunalne službe 24 sata dnevno moraju da čiste.

Tome u prilog najbolje svedoči da je prošle godine, novosadska "Gradska čistoća" od početka Exit festivala do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, sakupila i na gradsku deponiju otpremila čak 33 tone smeća.

- Tokom četiri festivalska dana, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju aktivno je radilo 80 radnika. Završetkom Exita naš posao nije gotov. U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina s tvrđave – navedeno je tada u saopštenju JKP "Čistoća" Novi Sad.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
komsinica

07.07.2022 20:07

...malo nam je nasih novosadjana koji ostave nered za sobom...sad jos i kulturmi evropljani...ostave jos vise....pa jel se tako u svojim drzavama ponasaju?...neee....tamo ih udare po dzepu